03 Ocak 2017 10:48

Çantadaki kitaba ‘kabahatten’ para cezası verildi

Barış Ceyhan hakkında, gözaltına alındığı sırada çantasında çıkan kitap nedeniyle para cezası kesildi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

1 Mayıs gösterilerinde polisin attığı plastik mermi ile gözünü kaybeden Barış Ceyhan’a bu kez de çantasındaki kitap gerekçesiyle Kabahatlar Kanunu’na göre para cezası verildi. 

Barış Ceyhan, 1 Mayıs 2014’te Kızılay’da polis tarafından plastik mermi ile gözünden vuruldu. Ceyhan’ı vuran polis hakında işlem yapılmadı. Ceyhan, HDP seçim çalışmaları gerekçesiyle 9 ay tutuklu kaldı. Ceyhan 21 Nisan 2016’da tahliye edildikten yaklaşık bir ay sonra arkadaşlarını ziyaret etmek için Sincan Cezaevine gitti. Cezaevinden çıktığı esnada gözaltına alınan Ceyhan, üniversite sınavına girmeden önce bir gününü nezarette geçirmek zorunda kalmıştı. Gözaltına alındığında çantasında bulunan ve Paris’te sukiast ile öldürülen Sakine Cansız’ın yazdığı “Hep Kavgaydı Yaşamım” isimli kitap nedeniyle kendisine para cezası kesildi. O gün cezaya imza atmayan Ceyhan’a bugün gelen tebligatla Kabahatler Kanunu’ndan 219 lira para cezası verildi. 

‘SUÇSA NEDEN VERGİ ALIYORSUNUZ?’

Evrensel’e konuşan Barış Ceyhan, benzer cezaların birçok kişiye verildiğini belirterek, “Bu kitabın birçok kitapçıda bulunabileceğini, bandrollü olduğunu dile getiren Ceyhan, “Ancak savcılar insanların evinde buldukları kitapları suç sayıyorlar. Madem bu kitaplar suç sayılıyor, o zaman devlet neden bu kitapların basımından vergi alıyor” dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Reina'da katledilen 6 kişinin cenazesi Adli Tıp'tan alındı

SONRAKİ HABER

Turizmciler Reina’ya yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...