03 Ocak 2017 10:37

İHD ve TİHV Reina saldırısını kınadı

İHD İstanbul Şubesi ve THİV İstanbul Temsilciliği Reina katlıamını klübün önünde yaptığı açıklama ile kınadı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) İstanbul Temsilciliği Reina'da IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamı kınamak için gece klübünün önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve THİV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe de katıldı.

İHD ve THİV adına Basın açıklamasını okuyan İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Yoleri, İnsan hakları açısından son derece kötü geçen 2016 yılının ardından, 2017 yılın ilk saatlerinde yaşam hakkına yönelik yeni bir saldırının yaşandığını belirtti. Ortadoğu’da emperyal devletlerin, şiddet örgütleri ve sömürgeci güçler ile beraber büyük bir paylaşım savaşı yürüttüklerini bu savaşın da insanların canlılarını tehdit ettiğini söyleyen Yoleri:  “Şiddetin geldiği noktada, yönetici güçlerin yanlışların tartışılması mümkün olmuyor, engelleniyor. Resmi ideolojiden farklı düşünen ve düşüncesini ifade eden herkes baskı altına alınıyor. Cezaevleri, siyasi iradeyi eleştirin aydın ve yazarlar ile doldurur" dedi.

'NEFRET SÖYLEMİ NEDEN ÖZGÜR BIRAKILDI'

Yeni Akit ve Milli Gazete'nin yılbaşı öncesi attıkları gazete manşetlerini eleştiren Yoleri, "Yeni Akit ve Milli Gazete gibi gazeteler manşetlerinde böyle bir saldırıyı adeta önceden duyurdular. Barışı düşüncelerinin yasaklanıp, nefret söylemi içeren bu manşetlerin neden özgür bırakıldığı da ayrı bir tartışma konusu. İnsan hakları savunucuları olarak bir sorunun şiddet kullanılarak çözüleceğini asla inanmıyoruz" diye konuştu.

Şiddetin egemen olduğu coğrafyalar sözün yasaklandığı yerler olduğunu ifade eden Yoleri, "Bu nedenle her türlü şiddete karşı, ifade özgürlüğünün, temel ihtiyaç olduğunu bir kez daha tekrarlayarak Reina saldırısını gerçekleştiren zihniyeti protesto ediyoruz" dedi. (İstanbul/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çağdaş Sanatlar Merkezi ‘Ağıt’la açılıyor

SONRAKİ HABER

OHAL'in uzatılması bugün görüşülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...