03 Ocak 2017 10:18

Aliağa'da yaşamını yitiren işçinin cenazesi kaldırıldı

Aliağa'da Egedemir fabrikasındaki iş cinayetinde yaşamını yitiren Musa Altsoy adlı işçinin cenazesi kaldırıldı.

Paylaş

İzmir Aliağa'da bulunan Egedemir fabrikasında pot kazanının patlaması sonucu yangın çıkmış, 1 işçi yaşamını yitirmiş, 3 işçi de yaralanmıştı.

Yaşamını yitiren Musa Altsoy adlı işçinin cenazesi bugün Aliağa merkez camisinden kaldırıldı. Altsoy, toprağa verilmek üzere memleketi Batman'a gönderilecek.

Cenazede konuşan Altsoy'un çalışma arkadaşları, iş cinayetinden birkaç ay önce fabrikadaki iş güvenliği ve işçi sağlığı eksiklikleri, mesailerin elden yatırılması ve çeşitli iş yasalarına uyulmamasına dair Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne şikayette bulunduklarını ifade ederek, bu konuda bölge müdürlüğünden bir cevap gelmediğini söyledi.

Olayın nasıl yaşandığına dair savcılık inceleme başlatırken, fabrikada iş cinayetinin yaşandığı gece vardiyasında amir olarak görev yapan bir işçinin gözaltına alındığı, iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan aynı zamanda fabrikanın eski müdürünün ise aranıyor olduğu bilgisi verildi.

Yaralı diğer iki işçinin durumunun iyiye gittiği, diğer işçinin ise vücudunda yüzde 40 yanık olduğu için hala yoğun bakımda tedavi edildiği ifade edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şansal’a saldırı ile ilgili DHMİ de soruşturma başlattı

SONRAKİ HABER

Çağdaş Sanatlar Merkezi ‘Ağıt’la açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...