03 Ocak 2017 08:38

Yıldırım: OHAL'in uzatılmasını Meclis görüşecek

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını Meclis'in görüşeceğini belirtti.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada OHAL sürecine değinerek "OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını Meclis bu hafta görüşecek" ifadesini kullandı.

Yıldırım, konuşmasının Fırat Kalkanı Harekatı'na dair olan bölümünde ise IŞİD'e karşı "ABD'nin de bir halt ettiği yok, dünyanın da yaptığı bir şey yok. Yaptıkları açıkça PYD'ye YPG'ye silah veriyorlar, daha çok çatışma olsun diye" dedi.

Yıldırım, asgari ücrete işçi sendikalarının taleplerine rağmen yalnızca yüzde 10 zam gelmesine dair  "Asgari ücreti yüzde 10 arttırdık. Bir yıl boyunca asgari ücret hep aynı olacak, vergi diliminden etkilenmeyecek.  Esnaf ve ahilik fonunu kurmaya karar verdik. İşsizlik fonunda olduğu gibi bir fon oluşturuluyor. Esnaf, bir pay koyacak her ay devlet de bir pay koyacak. Daha sonra zora girenler bu kaynaktan yararlanarak işlerini yola koyacak. İktidarımıza laf edenler, Türkiye’ye hangi eser kazandırdıklarını söylesinler. Ne varsa AK Parti’de var. Bölünmüş yollar, havaalanları. Avrasya Tünelinden mutlaka geçin, muazzam bir eser. Ben dün geçtim" şeklinde konuştu.

T24'ün haberine göre Binali Yıldırım'ın konuşmasında Fırat Kalkanı Harekatı'na dair sözleri şöyle:

"Yaz demeden kış demeden aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Fırat Kalkanı ile ilgili bir şey paylaşmak istiyorum. Suriye sınırımızda son 6 yıldan beri yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemizi çok ciddi anlamda rahatsız eden bir durumla karşı karşıya kaldık. 3 milyona yakın mülteci kardeşimiz var, ekmeğimizi, soframızı paylaşıyoruz. Kamplarına da gittim, oradan Fırat Kalkanı'na katılan askerlerimizle bir olduk, onları dinledik. Vatanın milletin selameti için ne kadar hazır olduklarını gördüm.

Bugün 133. gündeyiz, bugüne kadar 1270 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi ve yakalananlarla birlikte 1561. Şimdi dünya DEAŞ ile yatıyor, DEAŞ ile kalkıyor. Yalandan mücadele ediyorlar, mücadeleyi yapanlar sadece Türkiye'dir. ABD'nin de bir halt ettiği yok, dünyanın da yaptığı bir şey yok. Yaptıkları açıkça PYD'ye YPG'ye silah veriyorlar, daha çok çatışma olsun diye.

'OBAMA YÖNETİMİNİN MARİFETİ'

Yeni yönetimi sorumlu tutmuyoruz bundan, bu Obama yönetiminin marifeti. Terör örgütünü kullanarak terörle mücadele etmeye çalıştı. Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi. Gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Biz yıllardır NATO'da ABD ile beraberiz. Bölgede birçok konuda birlikte çalışmalarımız var. Bütün bu stratejik ortaklığın bir terör örgütü tarafından gölgelenmesine ABD asla izin vermemeli. Açık açık belli PYD eşittir PKK. PKK eşittir bölücü terör örgütü. Bunların artık bölünmesini istiyoruz, FETÖ orada, PKK'nın uzantıları gelmiş yanınıza yanaşmış.

'YENİ YÖNETİM YANLIŞTAN DÖNERSE DÖNER'

Ne yapıyorsunuz kardeşim karar verin. Türkiye ile mi bir olacaksınız, bu alçak terör örgütlerine mi kucak açacaksınız karar verin. Türk milleti bunu yeni ABD yönetiminden bekliyor.Ümit ediyorum ki ABD terör örgütleriyle değil, Türkiye gibi bölgede istikrarı tesis etmek için elini taşın altına koyan ülkeyle işbirliğini daha fazla tercih edecek ve geçmiş yönetimin başlattığı bu yanlıştan dönecektir. Dönerse döner, dönmezse biz kendi işimizi hallederiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektriğe yüzde 6.3 dağıtım zammı

SONRAKİ HABER

Şansal’a linç girişiminde bulunanlar aprona nasıl girdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...