03 Ocak 2017 08:28

'Adalette Ak plazaya taşınma dönemi başladı'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin taşınması kararına tepki gösterdi.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Adliyesi’ndeki bazı mahkemelerin Dışkapı’ya taşınması kararını “Adalette 'Ak plaza'ya taşınma dönemi başladı. Ankara Adliyesi’nin bazı birimlerinin de taşınmasının gündeme gelmesiyle birlikte Ankara Adliyesi’ndeki adalet bütünlüğü bozulacak” diye değerlendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Merkez Adliyesinden  tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin taşınması kararına tepki göstererek, “Bunun hukuk devletinin ortadan kaldırmanın ve hukukun parçalanmasının mekansal karşılığı. Kent mekanları erişebilir olmalıdır. Bu parçacılık bir eziyete dönüşecek. Ankara’nın ulaşım altyapısı ve trafiği buna müsait değil” dedi. Ankara adliyesinin önemine dikkat çeken Candan, “Ankara Adliyesi adaletin kalbinin attığı bir yer. Adliyenin parçalanmış mekanları, hukuk devletinin parçalanarak ortadan kaldırılmaya çalışılmasının mekana yansımasıdır” diye konuştu.

'İDEOLOJİK ALTYAPISI VAR'

Candan, Adliye’nin bazı birimlerinin geçtiğimiz yıllarda, dikey büyümenin yoğun olduğu Çukurambar’daki plazaya taşındığını anımsatarak, “Adalette Ak plazaya taşınma dönemi başladı. Ankara Adliyesi’nin bazı birimlerinin de taşınmasının gündeme gelmesiyle birlikte Ankara Adliyesi’ndeki adalet bütünlüğü bozulacak” dedi. Candan, kent mekanlarının hizmetlere kolay erişilebilir, ulaşım altyapısı güçlü yerlerde olması gerektiğine de dikkat çekerek, “İnsanlar bir uçtan bir uca kadar adaleti aramak zorunda kalacaklar. Bu da aslında hukuk sürecinin ne kadar zahmetli bir noktaya girdiğini de gösteriyor. Çünkü bu mekansal yansımalarının hepsinin arkasında bir ideolojik yaklaşım var. Hukuk devletinin kaldırılması, yasama, yürütme ve yargının tek elde birleştirilmesidir” diye vurguladı. Candan, Dışkapı'ya yapılacak bir ek adliyenin buradaki trafiği kitleyeceğini ve Dışkapı'nın trafik açısından da uygun olmadığını ifade etti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Piller Kutuya, Çocuklar Sinemaya' kampanyası

SONRAKİ HABER

RTÜK’ten Kanal A’ya Kılıçdaroğlu cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...