03 Ocak 2017 06:37

Maden ocağında üzerine kaya düşen işçi yaşamını yitirdi

Zonguldak'ta TTK maden ocağında çalışan 32 yaşındaki Ayhan Badurlu, üretim sırasında tavandan kopan kaya parçasının altında kalarak yaşamını yitirdi.

Paylaş

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi'ne ait maden ocağında 360 metre derinlikte 24.00- 08.00 vardiyasında çalışan Ayhan Badurlu'nun üzerine, kömür kazdığı sırada tavandan kopan kaya parçası düştü. İş arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılan Ayhan Badurlu'nun sağlık ekibince yapılan kontrolünde hayatını kaybettiği belirlendi. 8 yıllık madenci Badurlu'nun cansız bedeni, yapılan incelemeden sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

'HAYALLERİNİ BIRAKIP GİDERSİN'

Badurlu'nun ölüm haberi üzerine Facebook sayfasında üzüntüsünü paylaşan arkadaşlarından İkbal Kalaycı ise şunları yazdı:

"Meçhule gidersin her gün döneceğini bilmeden. Hayallerini bırakıp gidersin, umutlarını bırakıp gidersin, her şeyini bırakıp gidersin. Ve bir gün o hayallerin seni mutlu etsin diye dua edersin. Gidersin başında bir fener. Elinde bir kazma ocaĝa gidersin. Çıkacağını bilmeden, olacağı bilmeden. Bir hayal için, bir umut için, çocukların için, ailen için ocağa gidersin. Ve bir gün kötü haberin gelir. 'Ocakta kalmış' derler ya o gün hayallerini bırakıp gidersin." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekip hasat ettikleri arpayı yaban hayat için serptiler

SONRAKİ HABER

Çatak Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...