03 Ocak 2017 06:29

Ekip hasat ettikleri arpayı yaban hayat için serptiler

Erzurum'un Oltu İlçesindeki bir grup doğasever, ilkbaharda ekip yazın hasat ettiği arpayı, yaban hayvanları için karlar üzerine serpti.

Paylaş

Oltu'da sağlık yürüyüşleri düzenleyen ve sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıkan doğasevreler, kışın hüküm sürdüğü bu günlerde kuşlar için doğaya yem bıraktılar. Oltulu doğaseverler adına konuşan Osman Aslan, yaban hayatı 'Oltu'nun zenginliği' olarak değerlendirdi. Osman Aslan, çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Oltu'da yaşayan ve değişik meslek gruplarından oluşan dogaseverler olarak geçtiğimiz ilkhabarda ilginç bir uygulama başlattık. Bir arkadaşın yaklaşık 25 dönüm tarlasına, gönüllü arkadaşlarla birlikte 700 kilo arpa ektik. Tohumluk arpasını ve diğer giderlerini biz karşıladık. Yazın ektiğimiz bu arpadan 3 ton ürün hasat ettik. Arpayı ambara koyduk ve karakış için sakladık. Bitki örtüsü tamamen karla kaplanınca ambardaki arpanın yaklaşık 1 tonunun çıkarıp doğaya serptik. Doğaya bıraktığımız arpa, yaban hayata can verecek. Biz de bu tür etkinliklerden mutlu oluyoruz."

Kışın ağır geçtiği bölgede yaban hayata destek olmak gerektiğini vurgulayan doğasever grup üyelerinden İbrahim Hakkı Ekinci "Bütün doğaseverleri bu zorlu kış koşullarında yaşamaya çalışan hayvanlara yardım elini uzatmaya davet ediyorum. Yemek artıklarını hayvanlarla paylaşmaları bile yeterli" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da çalışanlar, mesai dışında e-posta yanıtlamayacak

SONRAKİ HABER

Maden ocağında üzerine kaya düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...