03 Ocak 2017 06:01

Şansal’a saldıranlar: Milli duygularımıza hakim olamadık

Barbaros Şansal'a saldıran kişilerden 8'inin Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

Paylaş

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dün gece sınır dışı edilen Barbaros Şansal'ın getirildiği Atatürk Havalimanı'nda uğradığı saldırıya ilişkin 8 kişinin ifadesi alındı.

Barbaros Şansal, KKTC'den sınır dışı edildikten sonra THY ait uçakla dün gece 22.30'da İstanbul'a geldi. Şansal, polis eşliğinde uçaktan indirildikten sonra apronda hava limanı çalışanı oldukları iddia edilen kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan Şansal, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, saldırgan olduğu belirlenen 8 kişinin Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne ifadeleri alındı.

Modacı Barbaros Şansal’a KKTC dönüşünde uçaktan indikten sonra yaşanan saldırı ile ilgili olarak verilen bazı ifadelerde saldırganlar milli duygularına hakim olamadıkları için bu eylemi yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay sonrası ulaşılan bazı personelin ifadelerinde şöyle denildi:

“Uçağı açığa park ettirdik. Daha sonra prosedüre göre ilk önce veya en son indirilmesi gerekiyordu. Kişi ortalarda ekonomide oturuyordu. Yolcuları indirdikten sonra en son aldık. Bu arada polis arkadaşlar diğer yolcuları otobüse almıştı. Uçakta gelirken fiziksel temasta bulunulmuş. Çıkan arbade  nedeniyle uçak KKTC'den de rötarlı kalktı. KKTC’den bir polis nezaretinde geldi. Uçaktan aldık. İndirilirken apronda çalışanlar direkt şahsa doğru saldırıya geçti. Polis arkadaşlar da koruma kalkanı yaptı. Şahısta herhangi bir darp yok. Hızlıca merdivenden indirip arabaya yönlendirilirken ayağı kaydı ve yere düştü. Merdivende kaldırıp arabaya getirdik.”

TGS görevlilerinden birisinin de,” Milli duygularımıza hakim olamadık. Bağırdık. Polis kalkanından dolayı da herhangi bir şey yapmadık” şeklinde ifade verdikleri belirtildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Kadın derneklerinin kapatılması şiddeti arttırıyor'

SONRAKİ HABER

Yurttaki doğalgaz zehirlenmesine soruşturma 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...