04 Haziran 2012 10:56

Çözüm için model demokratik özerklik

BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansında yerel yönetimler olarak Demokratik Özerklik’i daha güçlü inşa etme arayışlarına girdiklerini belirten İdris Baluken, Demokratik Özerklik modelinin temel çözüm modelleri olduğunu belirtti.Diyarbakır’da Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi’nde “&Ou

Çözüm için model demokratik özerklik
Paylaş

BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansında yerel yönetimler olarak Demokratik Özerklik’i daha güçlü inşa etme arayışlarına girdiklerini belirten İdris Baluken, Demokratik Özerklik modelinin temel çözüm modelleri olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi’nde “Öz Yönetim Gücüyle Demokratik Özerkliği Zaferle Taçlandıralım” şiarıyla üçüncü günü de geride bırakan BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansı’nda, BDP’nin yerel yönetimlerdeki üç yıllık çalışmaları ile Demokratik Özerklik’in yerel yönetimler üzerinden inşası üzerine tartışmalar yürütüldü. Demokratik Özerklik modelini formülleştirdiğini ve dünyaya ilan ettiğini ifade eden BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, özerkliğin kendi öz yönetimini esas alan bir anlayışa, bir paradigmaya dayandığını belirterek, en uygun zeminin yerel yönetimler olduğunu kaydetti. 13 yıllık yerel yönetim deneyimine dayanan bir parti olduklarını hatırlatan Baluken, özerkliğin pratiğe geçirilmesinde yaşanan sıkıntılara değindi.

Yerel yönetimleri katılımcı, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü temelinde Demokratik Özerklik olarak isimlendirdiklerini dile getiren Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, özellikle kadın belediye başkanları olarak bunun stratejisini oluşturduklarını söyledi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya toplamda 6 yerel yönetimler konferansı yaptıklarını ve bu konferansta sorunlarını tartıştıklarını dile getirdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Sadak: Baskılara rağmen dimdik ayaktayız

SONRAKİ HABER

İHD’ye ‘yakınlarımız serbest bırakılsın’ başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...