03 Ocak 2017 03:32

CNN'e göre Rus hackerlar Fallout dünyasından

CNN, Rusya'nın gerçekleştirdiği iddia edilen siber saldırıları temsilen Fallout 4'ten bir 'hacking' sahnesini görsel olarak kullandı.

Paylaş

CNN, ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'ye yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların arkasında olduğu iddia edilen Rusya'ya yönelik yaptırım kararı almasına dair haberi sırasında Fallout 4 oyunundan bir görsel kullandı.

Rusya'nın siber saldırılarını temsilen kullanılan görselin, dünyanın en popüler oyun serilerinden Fallout'a ait olduğu, serinin severleri tarafından ilk olarak Reddit'te fark edildi.

BGR News'ten Mike Wehner, "Fallout 4'te(Fallout 3 ve Fallout New Vegas'ta olduğu gibi) oyuncular bilgiye ulaşmak, kilitli kapı ya da kasaları açmak için bilgisayar sistemlerine sızabiliyordu. Bu işlem, oyuncunun karmaşık harf ve karakterlerle dolu bir sayfada belli bir kelimeyi bulmasıyla gerçekleştiriliyordu. Basit ve eğlenceli ama gerçek hacker'lıkla hiçbir alakası yok. Bu da onu ana akım haber takipçileri için kusursuz hale getiriyor" dedi.

Wehner, bir Reddit kullanıcısının "Büyük bir haber kanalında hacker'lık üzerine konuşmak istiyorsanız ya bu ya da bir Matrix sahnesine ihtiyacınız var" cümlesini "Üzücü ama tamamen doğru" ifadesiyle yorumladı. (DIŞ HABERLER)

İSMAİL GÖKHAN BAYRAM'IN KALEMİNDEN: FALLOUT 4

ÖNCEKİ HABER

Sigara cezaları yüzde 3,83 artırıldı

SONRAKİ HABER

İDO'nun tüm iç hat seferleriyle bazı dış hat seferleri iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...