02 Ocak 2017 14:18

Kurtulmuş: Yeni KHK'ler geliyor, OHAL gereği kadar sürecek

Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş, 'Olağanüstü hal gerektiği kadar devam edecektir' dedi.

Paylaş

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş, yeni kanun hükmünde kararnamelerin kapıda olduğunu söyledi, sınır ötesi operasyonların devam edeceğini ifade etti. Kutulmuş ayrıca OHAL'in 2 kez uzatılacağın sinyalini verdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı saat 15.20'de başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı''ndaki toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı.

Kurtulmuş yeni yılın ilk KHK'sinin yolda olduğunu söyledi: "Yeni KHK hazırlıklarımız sürüyor, devam ediyor. Son rötuşlar yapılıyor, en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacak” dedi. 

19 Ocak’ta bitecek olan OHAL’in uzatılıp uzaltılmayacağına ilişkin de, "OHAL, ihtiyaca göre atılmıştır. OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Biz de isteriz ki yarın sabah kalksın. Bugünkü Bakanlar Kurulu’na bu konu gelmedi. OHAL’in verdiği destekler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir, belki haftaya" diye konuştu.  

‘HEPSİNİN İNLERİNE İNECEĞİZ’

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu terör saldırılarına karşı teslim olmayacağımızı ifade ediyoruz. Bu hain saldırı Türkiye’nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı saldırılardan bir tanesidir. Farklılıklar arz etmektedir. Bu saldırının mahiyeti itibariyle iyi cevap verebilmemiz bakımından üç önemli noktadaki özelliklerine dikkat çekmek isterim. Birincisi 2017’nin ilk saatlerinde böyle bir saldırının yapılmış olması önemli bir mesaj. 2016 zor bir yıl oldu. Bütün terör örgütleri eş zamanlı olarak 2016 yılında çok sayıda terör eylemi gerçekleştirdiler. 2017 geliyor, güzel günler gelecek diye ümit ettiğimiz anda maalesef bu hain saldırıyla 2017’de de Türkiye’nin başına bela olmaya devam edeceğiz. Biz de diyoruz ki hepsinin inlerine giriceğiz. İkinci mesajları Türkiye’nin sınır dışı operasyonlarına verilen bir mesajdır. Başarılı bir şekilde Suriye’de yürütülmekte olan operasyonlar, hem terör örgütlerini hem taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği anlaşılıyor. Sahadaki başarımızı hazmedemeyenlerin bunları yönlendirdiği anlaşılıyor. Türkiye, teröre karşı hem sınır içerisinde, hem sınır dışarısında her türlü tedbiri alacak.”

‘EĞLENCE MEKANINDA, İBADETHANEDE YAPILMIŞ BİR ÖNEMİ YOKTUR’

Kurtulmuş konuşmasında Reina saldırısıyla birlikte hayat tarzının hedef alındığını ifade ederek, “Maalesef Türkiye’de hayat tarzları üzerinden, inanç farklılıkları üzerinden ayrışmaları ortaya koymaya çalışıyorlar. Maalesef bir kısmı da sosyal medya üzerinden propagandalarla halkın arasını açmaya çalışıyorlar. 79 milyon milletimizin tamamı hepsi şuurludur. Terörün dinin imanının olmadığını bilir. Bu ha bir eğlence yerinde yapılmış ha bir ibadethanede yapılmış, ha bir eğtim yerinde yapılmış hiçbir farkı yoktur. Terörü yapanın önemi olmadığı gibi terör mağdurlarının da dinin diyanetinin önemi yoktur. Bir kere daha lanetliyoruz, elleri kırılsın. Türkiye bu hain saldırılara pabuç bırakmayacak. Milletimizin uyanık olmasını istirham ediyoruz. Beşiktaş’ta nasıl yek vücut olduysak Ortaköy saldırısının da tek vücut olacağız. Bu terör saldırısı karşısında çağrılarımızın bir kısmı da uluslararası camiaya. Terörden bu kadar canı yanan bir ülke olarak artık çifte standartlı davranmayı bırakmalılar. Her saldırıdan sonra timsahın gözyaşı gibi birtakım taziyelerin hiçbir anlam ifade etmediğini söylemek isterim. Bu kadar büyük silah, lojistik ve siyasi destek almaya devam ettikçe değil Türkiye hiçbir ülke güvenli olmayacaktır. Gelin, hep beraber olalım. Türkiye olarak zorunlu bir çağrımızdır. Gelin, insanlık cephesinde bulunalım. Ama fakat şöyle böyle demeden”

‘SINIR ÖTESİ OPERASYON DEVAM EDECEK’ 

Numan Kurtulmuş yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları 4 başlıkta topladı: 

“2017’de yapacağımız çok iş var. Birincisi 2017’de terör örgütlerinin tamamıyla hiçbir ayrım gözetmeksizin eş zamanlı mücadeleyi sürdürecektir. İçeride ve dışarıda nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Dolayısıyla Fırat Kalkanı operasyonu sürdürülecektir.

İkincisi Suriye başta olmak üzere barış insiyatiflerini geliştirmeye devam edecektir Türkiye. Rusya ile yapılan görüşmelerle ilişkilerimiz tamir edildi, tamir edilmesi üzerinden Halep üzerinden Suriye’de barış planı uygulanmaya başlandı. Ümit ediyoruz ki Suriye’de rıza ve müzakereye dayalı yeni bir dönem olacak. Önümüzde Irak’la yeni bir dönemin başlatılması var. Cumhurbaşkanımızın Irak Başbakanıyla yaptığı görüşmelerle kopma noktasına gelen Türkiye-Irak ilişkileri tekrar başlatılmıştır. Perşembe cuma günleri sayın Başbakanımız Irak’a resmi bir ziyarette bulunacak. 

Üçüncü meselemiz, Türkiye ekonomisinin her türlü saldırılara her türlü provakasyonlara rağmen güçlenerek yoluna devam etmesini sağlamaktır. Üretim gücünü artıracak olan bütün tedbirler alınmıştır, gerekli adımlar atılıyor. 
Dördüncü temel mesele ise anayasal reform sürecinin Meclis’e getirilmesi ve adımın atılması. İnşallah komisyondan geçmiş olan teklif oylama sürecine girecek. En kısa zamanda süreç tamamlanarak milletimize müracat edilecek.” 

'347 SOSYAL MEDYA  HESABI HAKKINDA İŞLEM YAPILDI'

Kurtulmuş konuşmasında sosyal medya operasyonlarına da değindi: “Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. ‘Terör örgütlerine destek olanlar ayaklarını denk alsınlar’ dedim. Ne kadar haklı olduğumu saldırıdan sonra gördük. DEAŞ bunu istiyor zaten. Çok açık söylüyorum, provakatif bütün hesaplarını takip ediyoruz. Takip etmeye de devam edeceğiz. Burası dingonun ahırı değildir. Bundan da alınanlar olmuşsa devam etsinler. Beşiktaş saldırısı, Kayseri ve arkasından Ortaköy saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın takipleri yaptı, 347 hesap hakkında soruşturma başlatıldı. 92 kişi hakkında da işlem yapıldı. TAK’ın, PKK’nın diğer terör örgütlerinin sosyal medyayı kullanan medya hesaplarıyla ilgili olarak diyalog geliştirdik Twitter ve Facebook’la, Youtube’la.”


 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki 6 gazeteci için sosyal medya kampanyası

SONRAKİ HABER

Dernekte korkutan patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...