02 Ocak 2017 14:09

Gözaltındaki 6 gazeteci için sosyal medya kampanyası

Gözaltındaki 6 gazetecinin savcılığa çıkartılması için bu akşam saat 21.00’de sosyal medyada #30GünGözaltıİşkencedir hashtagiyle kampanya var. 

Paylaş

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, İstanbul merkezli operasyon sonucu gözaltına alınan ve 9 gündür İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulan 6 gazetecinin kısa sürede savcılığa çıkartılması için bu akşam saat 21.00’de twitter üzerinden #30GünGözaltıİşkencedir hashtagiyle kampanya başlatılacağını duyurdu. Gazetecilerin gözaltı süresi 24 Ocak’a kadar uzaltılmıştı. 

Açıklamada, “OHAL KHK’si ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Diken eski haber editörü Tunca Öğreten, ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, Birgün gazetesinden Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde tutuluyor” ifadelerine yer veren inisiyatif, gazetecilerin 24 Ocak'ta savcılığa çıkartılacağı bilgisini hatırlattı. 

Açıklamada, “Ben Gazeteciyim İnisiyatifi olarak arkadaşlarımızın kısa sürede savcılığa çıkartılmaları için konuyu gündeme getirmek amacıyla sosyal medya eylemi yapıyoruz” denilerek destek çağrısında bulundu. (İSTANBUL) 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Yeni KHK'ler geliyor, OHAL gereği kadar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...