02 Ocak 2017 13:54

Gazeteci Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz

Gazeteci Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz edildi. 

Paylaş

Yaptığı haber ve paylaştığı twitler gerekçe gösterilerek “PKK, DHKP-C ve FETÖ'nün propagandasını yaptığı" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz edildi. 

İtiraz dilekçesinde taleplerin reddedileceğinin bilindiği belirtilerek şöyle denildi: “İstanbul 9 . Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararına itirazımızı reddedecektir. Tutuklama kararı veren 8. Sulh Ceza Hâkimliği kararının ne kadar doğru ve kanuna ne kadar uygun olduğundan bahisle itirazımızı reddedeceğini biliyoruz. Görüşümüzü güçlendiren önceki kararlarına baktığımız zaman itirazın reddedileceğinin çok açık ve belli olduğu görüşündeyiz.” Bu tespite ise İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği'nin Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve gazetecileri hakkında daha önce tutuklama kararları vermesi gerekçe gösterildi. 

{{301970}}​

‘AİHM VE AYM İÇİN’

Şık'ın avukatları, “Pratikte ve uygulamada İstanbul Sulh Ceza Hakimliklerinde tutuklama kararlarına yapılan itiraz incelemelerine dair yargı yolunun etkin ve sonuç alıcı bir yol olmadığını, hem Anayasa Mahkemesi ve hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde ileri sürebilmek için” reddedileceğini bilerek itiraz ettiklerini ifade etti. “Yaptığımız bu yargı yolu başvurusu görüşümüze göre etkin ve sonuç alıcı bir yol değildir” denilen dilekçede, iç hukuk yollarının tüketilmesi zorunluluğu karşısında, sonucunun önceden bilindiği bu başvurunun yapılmasının zorunlu olduğu aktarıldı. 

“Aksine bir karar çıkması halinde ise hukuken ve pratikte yanıldığımızı kabul edeceğiz” denilen dilekçede, Şık hakkında toplanacak bir delil bulunmadığı için hakkında iddianame düzenlenerek dava açılması talep edildi. (İstanbul/DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

SGK yapılandırılan borçların ödeme süresini 9 Ocak'a uzattı

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki 6 gazeteci için sosyal medya kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...