02 Ocak 2017 11:46

Kocaeli Demokrasi Girişimi'nden BES'e ziyaret

Kocaeli Demokrasi Girişimi, görevinden uzaklaştırılan BES Şube Başkanı Gülüzar Ateş'i ziyaret etti.

Paylaş

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş 657 sayılı kanunun 137 ve 138’inci maddeleri gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldığını aldığı yazıyla öğrenmişti. Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden uzaklaştırılan Ateş'e Kocaeli Dayanışma Girişimi üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, saldırıların KESK'i bitiremeyeceğini belirterek, "İktidar emek mücadeleleri konusunda hep karşısında KESK'i gördü. OHAL'i bahane ederek ilk başta Eğitim-Sen ve ardından diğer KESK üyesi arkadaşlara saldırdılar. Genel başkanımız başta olmak üzere, çeşitli şube yöneticisi ve üyemiz açığa alındı, buna en son ben de eklendim. Sebebi belirsiz bir şekilde açığa alma ve görevden almalar devam ediyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar KESK'i bitiremeyecekler" diye konuştu.

'YAN YANA GELMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Kocaeli Demokrasi Girişimi adına konuşan Bekir Yurdagül ise Gülüzar Ateş'e dayanışma duygularını ileterek, "KESK'i kendilerine düşman görüyorlar, bu saldırıları ondan. Çünkü o kaldı geride sadece, direnen, sindirmek istiyorlar. Biz Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak mücadele eden herkesin yanındayız. Bir araya gelmekten ve mücadele etmekten başka şansımız yok" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Muayene ücretlerine zam, acil servislere yönlendiriyor’

SONRAKİ HABER

TÜMTİS'ten Reina katliamı açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...