02 Ocak 2017 10:51

Emek ve meslek örgütleri: Sorumlular derhal istifa etmeli

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve ATO Reina’da yaşanan katliama tepki gösterdi. Eylemde ‘bu ortamın sorumluları derhal istifa etmeli’ denildi.

Paylaş

Sendikalar ve meslek örgütleri Ankara'da yaptıkları eylemde Ortaköy'de yılbaşı kutlamasını kana bulayan saldırıya tepki gösterdi. Türkiye'nin Taliban karanlığına sürüklenmek istendiği belirtilen açıklamada, bu ortamın sorumlularının derhal istifa etmesi çağrısı yapıldı. Diyanetin katliamdan üç gün önce yaptığı “yılbaşı kutlamak gayrimeşrudur” fetvasına tepki gösterilen açıklamada, “Laikliği her fırsatta ayaklar altına alıp toplumun her kademesinde cihatçı katil yaratanların katliamdan sorumlu olduğu” ifade edildi.

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası katliama ilişkin basın açıklaması yaptı. Kızılay AVM önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polisin izin vermemesi üzerine Yüksel Caddesi'nde açıklama yapan sendika ve meslek örgütleri, “Hükümet istifa”, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları attı. Ortak açıklamayı DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu. Türkiye'nin yeni yıla yeni bir katliamla girdiğini belirten Görgün, insani değerlerin ve geleceğin ağır bir tehdit ve tehlike altında olduğunu ifade etti. Görgün, tetiği kim çekmiş olursa olsun bu terörist saldırının Türkiye'yi Taliban karanlığına sürüklemeye, Ortadoğu bataklığına çekmeye çalışanların yarattığı ortamın sonucu olduğunu söyledi.

'VAHŞETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Bu vahşetin bir amacının da halkın birbirinden nefret etmesi, bir araya gelmemesi olduğunu ifade eden Görgün, yaratılan korku ile insanların aklı ve sorumluluğunun engellenmek istendiğini söyledi. Bu karanlık amaçlara ve vahşete asla boyun eğmeyeceklerini belirten Görgün, katliamlarla geçen koca bir yılın ardından yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleşen katliamda iktidarın yine bir sorumluluk üstlenmemesinin artık kabul edilemez bir noktaya ulaştığını vurguladı.

İSTİFA DENDİĞİNDE GÜLÜYORLAR

Görgün, “Toplumu sürekli kutuplaştırıp, nefret dilini kullanarak düşmanlaştıralar, laikliği her fırsatta ayaklar altına alıp toplumun her kademesinde cihatçı katil yaratan, ilkokul çocuklarına cihat yeminleri ettiren öğretmenler yetiştirip, sokak ortasında kadınlara saldıranları serbest bırakanlar, 'Yılbaşı kutlamak gayrımeşrudur' diye fetva verenler, OHAL süresince aydınlardan gazetecilere, çalışanlardan siyasetçilere binlerce insanı tutuklayan, ancak halk içi yeterli güvenlik önlemi almayıp; siyasi sorumluluk, 'istifa' dendiğinde dalga geçercesine gülümseyerek karşılayanlar bu cinayetlerin siyasi sorumluluğuna ortaktırlar. Onlar artık istifa etmelidir” diye konuştu.

'YILBAŞINI GAYRİMEŞRU İLAN EDENLERİN ESERİ'

Ayrıca katliamdan daha 3 gün önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yılın son Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarını “gayrimeşru” olarak nitelendirdiğini hatırlatan Görgün, bu katliamın haftalardır yılbaşı kutlamalarını “kafirlik” olarak yaftalayanların, Noel Baba maskotlarının kafasına silah dayayanların ve yılbaşı kutlamalarını günah ilan edenlerin eseri olduğunu dile getirdi. Bu insanlık dışı tablonun siyasi sorumluluğun ise cumhuriyeti dinci faşizan bir düzene dönüştürmek isteyen AKP iktidarı olduğunu ifade eden Görgün, baskıya, savaşa, teröre karşı birlikte yaşama ve yaşatma mücadelesi vereceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reina'nın sahibi: Bize doğrudan gelen bir istihbarat yoktu

SONRAKİ HABER

Kaçak avlanmaları haberleştiren Evrensel Muhabirine tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...