02 Ocak 2017 10:17

Marmara'da organize sanayi bölgelerine elektrik verilemiyor

Marmara bölgesinde geçtiğimiz hafta yaşanan elektrik kesintileri bu hafta da sürüyor.

Paylaş

Yeni yılın ilk iş gününde İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük bölümüne elektrik verilemiyor. Kesintilerden Gebze ve Çerkezköy'deki sanayi bölgesinin de etkilendiği belirtiliyor.

İstanbul’da 2016’nın son günlerine büyük elektrik kesintileri yaşanmıştı. Kentin büyük bölümü 29-30 Aralık’ta karanlıkta kalırken Enerji Bakanlığından, “Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu’dan gelen ve İstanbul’u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir” açıklaması yapılmıştı.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük bölümü 2017 yılının ilk çalışma gününde elektriksiz kaldı. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Dağıtım hizmeti verdiğimiz İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgemize Ulusal Şebeke Sistemi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. TEİAŞ tarafından yürütülen arıza giderme çalışmaları son safhasında olup gün içerisinde normale döneceği bilgisi alınmıştır” denildi.

GEBZE’DE DE DURUM AYNI

İkitelli’nin yanı sıra Gebze’de de durum aynı. Gebze’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde de elektrik kesintisi yaşanıyor.
TEİAŞ’ın İstanbul’u ve Gebze OSB’leri besleyen 7 yüksek gerilim hattının birinin devreye alındığı, ikinci hattaki arızanın giderildiği, üçüncü hattın da devreye alınmasıyla enerji aktarımında önemli bir aşamanın kaydedilmiş olacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana emek ve demokrasi güçleri katliamı kınadı

SONRAKİ HABER

Altıok: Laikliği savunmak suç mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...