02 Ocak 2017 09:41

Otopsi raporu: Kurşunlar birinden çıkıp diğerine saplanmış

Reina’da yaşamını yitiren 39 kişiden 15’inin cenazesi aileleri tarafından alındı. Otopsi raporları ise katliamın detaylarına dair izler taşıyor.

Paylaş

Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’ya yönelik saldırıda yaşamını yitiren 39 kişiden 15’inin cenazesi aileleri tarafından teslim alındı.

Cenazelere Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsilere göre, ölümlerin tamamı ateşli silahtan kaynaklı. Denize atladıkları için boğulma veya diğer sebeplerden kaynaklı bir ölüm bulunmuyor. Maktulleri öldüren kurşunlar 7.62 çapında otomatik bir silaha ait. Bazı kurşunlar bir kurbandan çıkıp diğerine saplanırken, cesetlere birden fazla kurşun isabet etmiş. Kurbanların birçoğu olay yerinde hayatını kaybetmiş.

ÇOK YAKIN MESAFEDEN ATIŞ

Otopsi raporlarındaki bir diğer detay da atış mesafesi oldu. Bazıları çok yakın mesafeden vurulurken, kafasından neredeyse “bitişik atış” seviyesinde vurulan kişiler de var. Göğüs ve kafa bölgesinden vurulanların yanı sıra sırtından da vurulanlar olmuş.

Bununla birlikte bütün cenazeler göz ile teşhise müsait olduğundan herhangi bir DNA testine gerek kalmadan cenazelerin kimliği yakınları tarafından teşhis edilebildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Evinin haciz edilmesini engellemek için bomba ihbarı yaptı

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem davası 14 Mart'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa