02 Ocak 2017 09:22

Evinin haciz edilmesini engellemek için bomba ihbarı yaptı

İzmir Karşıyaka'da ikamet eden A.U. evinin haciz yoluyla satışını engellemek için icra müdürlüklerinin bulunduğu binaya iki kere bomba ihbarı yaptı.

Paylaş

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir ay içerisinde iki kez aynı iş hanıyla ilgili yapılan asılsız bomba ihbarının altından çıkan gerekçe şaşkınlık yarattı. İhbarları yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 66 yaşındaki A.U'nun evinin haciz yoluyla satışını engellemek için icra müdürlüklerinin bulunduğu iş hanıyla ilgili bomba ihbarı yaptığı ortaya çıktı. A.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karşıyaka'da 2 Aralık ve 27 Aralık tarihlerinde iki kez, Vakıflar İş Hanı'na bomba konulduğu ihbarı yapılması üzerine polis alarma geçti. İlk ihbarda yalnızca bomba konulduğu ikinci ihbarda ise "Suriye'de öldürdüğünüz IŞİD'cilerin hesabını vereceksiniz" ifadelerinin ihbarda kullanıldığı belirtildi. Geniş güvenlik önlemi alan polis, işhanı ve çevredeki binalarda bulunanları tahliye etti, iş hanını didik didik aradı. Bomba imha uzmanları ve özel eğitimli köpeklerle yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcı ya da bomba düzeneğine rastlanmadı.

ŞAŞIRTAN GEREKÇE

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, ihbarın bir ankesörlü telefondan yapıldığını belirledi. Bölgedeki güvenlik kameraları incelenerek ihbarı yapan kişinin A.U. olduğu tespit edildi. Polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan A.U. ilk ifadesinde, 50 bin lira borcu olduğunu, bu nedenle evine haciz geldiğini anlattı. A.U.'nun haciz işlemini durdurmak için, icra müdürlüklerinin bulunduğu iş hanıyla ilgili bomba ihbarı yaptığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından cumartesi günü adliyeye sevk edilen A.U, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Somali'de bombalı araç saldırısı: En az 3 ölü

SONRAKİ HABER

Otopsi raporu: Kurşunlar birinden çıkıp diğerine saplanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...