02 Ocak 2017 08:31

Irak'ta bombalı saldırı: En az 35 kişi öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Sadr semtinde bir meydanda bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıdan gelen bilgilere göre en az 35 kişi öldü.

Paylaş

Irak’ın başkenti Bağdat’ın doğusunda Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr semtindeki bir meydanda düzenlenen bombalı saldırıda en az 35 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. Saldırı, Camila adlı pazar yerindeki bir otomobile konulan bomba ile gerçekleştirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD, Bağdat’ta sıklıkla sivillere yönelik benzer saldırılar yapıyor.

Iraklı Gazeteci Steven Nebil, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, pazar yerinde gündelik işlerde çalışmak için sırada bekleyen işçilerin hedef alındığını aktardı.

Cumartesi günü de Bağdat’taki 3 ayrı bombalı saldırıda 29 kişi, Necef’te de IŞİD’in bir kontrol noktasına yapılan saldırıda da 7 polis hayatını kaybetmişti.

HOLLANDE IRAK’TA

Öte yandan dünkü saldırı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ülkeyi ziyareti sırasında gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Hollande, Irak’ta Fransız askerleriyle bir araya geldi. Hollande, başkent Bağdat yakınlarında bir üste askerlere yaptığı açıklamada, “Irak’ta terörizme karşı harekete geçmek, kendi toprağımızda da terörizmi engelliyor” dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı, Iraklı üst düzey yetkililerle IŞİD’e karşı mücadele konusunu görüştü.  Hollande, uluslararası koalisyon Irak’ta IŞİD’e karşı hava saldırılarını başlattığından beri ülkeyi ziyaret eden en üst düzey yetkili oldu. Hollande’a Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da eşlik etti.

Fransa Savunma Bakanlığı, ülke 2014’te uluslararası koalisyona katıldığından beri hava saldırılarında bin 700 hedefin vurulduğunu açıkladı. 

Irak’taki koalisyonun 500 Fransız askeri bulunuyor. IŞİD’e karşı Musul’da başlatılan operasyonda da Fransız özel güçlerinin yer aldığı tahmin ediliyor. Operasyon Ekim ayında başladı ve geçen hafta operasyonda yeni cepheler açıldı. Irak ordusu Musul operasyonunda ‘ikinci aşamaya’ geçti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Wesley Sneijder'in annesi: Umarım Türkiye'den ayrılır

SONRAKİ HABER

FARC, ‘barış’taki ilk yeni yılı kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...