02 Ocak 2017 05:53

Köyün suları dondu, çeşmede kuyruk oluştu

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Azıklı köyünde soğuklar nedeniyle içme suyu şebekesi donunca, köylüler köy çeşmesinden evlerine su taşımaya başladı.

Paylaş

Aşırı soğuk havanın etkili olduğu bölgede göl, nehir, akarsu ve derelerin yüzeyi buz tuttu. Özellikle geceleri etkili olan soğuklar nedeniyle Hasköy ilçesinin Azıklı Köyü'nde tüm evlerin içme suyu şebekesi dondu. Köy halkından Behçet Özay, "Halk susuz kalınca tek akan köy çeşmesi önünde kadınlar uzun kuyruk oluşturuyor. Yoğunluk nedeniyle kadınlar bazen saatlerce çeşmede beklemek zorunda kalıyor. Umarız havalar bir an evvel ısınır ve sularımız yeniden akmaya başlar" diye konuştu.

'25 GÜNDÜR SU TAŞIYORUZ'

Yaklaşık 25 gündür evlerindeki şebeke suyu donduğu için her gün çeşmeden eve su taşıdıklarını ifade eden Gülesmer Yıldız "Evde su akmayınca bulaşık ve çamaşır yıkamak, temizlik yapmak çok zor. Her gün bir veya iki kez çeşmeden evlerimize su taşıyoruz. Bazen kuyruk oluyor ve soğukta saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bu çileden ancak havaların ısınması ile kurtulacağız." dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak

SONRAKİ HABER

Kahvehanede laiklik çağrısı yapan Ayşegül Başar gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...