02 Ocak 2017 03:17

TFF: Hakem Belli disiplin kuruluna sevk edilebilir

TFF, Reina katliamı sonrası paylaşımıyla tepki toplayan İl Hakemi Süleyman Belli'nin disiplin kuruluna sevk edilebileceğini duyurdu.

Paylaş

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde 39 kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası paylaştığı mesajla tepki çeken Futbol Hakemi Süleyman Belli'nin "disiplin kuruluna sevk edilebileceğini" duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağlı Kütahya İl Hakemi Süleyman Belli, saldırı sonrası kişisel Facebook hesabından  'Noldu noel babanız hep hediye getirecek değil ya... İçtiğiniz rakı biralar belki öbür tarafta şefaatçiniz olur dermişim avucunuzu yalayın' paylaşımını yaptı.

TFF AÇIKLAMA YAPTI

Büyük tepki toplayan paylaşımın ardından TFF'den açıklama geldi. Açıklamada  "Medyada yer alan ve TFF'ye bağlı bir il hakeminin sosyal medya hesabından 1 Ocak 2017 günü yaptığı iddia edilen bildirimler, kamuoyunda haklı tepkilere neden olmuş, olayla ilgili Federasyonumuz tarafından yapılan işlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Hakemlerin, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergilemesi, sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunması lisans iptaline varan disiplin yaptırımlarına tabidir.

İl hakeminin gerçekleştirdiği iddia edilen fiil, Futbol Disiplin Talimatı uyarınca, Merkez Hakem Kurulunca incelenecek ve düzenlenecek rapor doğrultusunda söz konusu kişi disiplin kuruluna (AFDK) sevk edilebilecektir."

PROFİLİNİ KARARTTI

Hakem Süleyman Belli, paylaşımının tepki toplamasının ardından, mesajını sildi, profil ve kapak fotoğraflarını da kararttı. (HABER MERKEZİ)

REINA'YA SİLAHLI SALDIRI: 39 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ÖNCEKİ HABER

Yeni BM Genel Sekreteri’nin ilk mesajı barış oldu

SONRAKİ HABER

'Reina saldırganı taksiyle kaçtı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...