02 Ocak 2017 00:57

İki aydır mahalleliye bilgi verilmiyor!

Alevi ve Kürtlerin yoğunlukta olduğu Gazi Mahallesi’nde şimdilerde acele kamulaştırma tedirginliği var. Halk kendilerine bilgi verilmemesine tepkili.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Acele kamulaştırma kararı verilen Gazi Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar gazetemize konuştu. Kararın iki ay önce verildiğini söyleyen yurttaşlar, kendilerinin hala konuyla ilgili bilgilendirilmediğini söyledi. 

Alevi ve Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu Gazi Mahallesi’nde şimdilerde acele kamulaştırma tedirginliği var. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı bağlantısının, Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla mahallenin içinden geçirilecek olması mahalle halkının tepkisini çekiyor. Karara rağmen mahalle halkına yetkililer tarafından ise bir bilgilendirme yapılmadı. Mahalle halkı yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

Acele kamulaştırma kararını kapsayan yerleşim yerlerinden olan Zübeyde Hanım, Yunus Emre ve 50.Yıl mahallelerinde yaşayan yurttaşlar, acele kamulaştırma kararına tepki gösterirken mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

‘AÇTIĞIMIZ DAVALARLA CEVAP VERİYORUZ’

Sultangazi Kent Savunması’ndan Ruhi Kara, mahalle halkına proje ve yıkım hakkında bilgi verilmediğini söyledi. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde başlayan zemin etüt çalışmaları sonrası, tellerden setler çekildiğini belirten Kara, “Belediye gittiğimizde elimiz boş dönüyor, ‘öyle bir şey yok’ ya da ‘bizim bilgimiz dahilinde değil’ cevaplarını alıyoruz. Bir mahallede çalışma başladığı halde halkı kandırmaya çalışıyorlar. Mahalle halkının yıllardır verdiği emeğe göz dikenlere, rant uğruna halkı evlerinden edenlere karşı mücadele etmeye devam ediyoruz.  Yalan yanlış bilgilerle halkı kandırmaya çalışanlara, acele kamulaştırma adı altında el koymaya yeltenenlere; açtığımız davalarla, kurduğumuz dayanışmayla cevap veriyoruz” diye konuştu.

Sultangazi Kent Savunması’nın çalışmalarına destek veren Esra Çağın ise, Gazi Mahallesi’nde acele kamulaştırma kararını Resmi Gazeteden öğrendiğini söyledi. Kendilerine yetkililer tarafından hiçbir bilgi verilmediğini belirten Çağın, “Yetkililerin bilgi vermediği gibi Sultangazi Kent Savunması’nın Avukat Can Atalay ve Mücella Yapıcı ile yapmak istediği bilgilendirme toplantısı güvenlik güçleri tarafından engellendi. Toplantı başka yerde yapıldı. Biz yasal hakkımızı kullanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.  

‘ACELE KAMULAŞTIRMANIN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM’

1979 yılından beri Gazi Mahallesi’nde yaşayan Dursun Yurttaş da acele kamulaştırma kararının ne olduğunu bilmediğini söyledi. Yurttaş, “Bana ulaşan bir tebligat yok. Bize muhtar ve belediye tarafından bu konu hakkında bilgi verilmedi. Sultangazi Kent Savunması ve avukat arkadaşlar bize bilgi verdi” dedi.

 

Haydar Doğan adlı yurttaş da 1994 yılından beri Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaşadığını ve Resmi Gazetede yayımlanan acele kamulaştırma kararına karşı yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtığını söyledi. Kararın tam olarak ne olduğunu bilmediğini belirten Doğan, “Evimi ilgilendiren bir acele kamulaştırma kararı var ama biz bu acele kamulaştırma kararı nedir, bilmiyoruz. Konu hakkında da bilgimiz yok” ifadesini kullandı. Doğan, “Evimize gelen bir tebligat olmadı. Mahalle muhtarına gittim ‘karar var fakat belediyeye gidin’ dedi, bize bilgi vermedi. Belediyeye gittik o da bilgi vermedi.” diye konuştu.     

ÖNCEKİ HABER

Nazi propagandasında savaş ve işçiler: Öngörülmüş felaket

SONRAKİ HABER

Zamla uyandık zorlukla yaşadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...