02 Ocak 2017 00:50

Yılın ilk günleri, ilk sesleri...

Yeni yılın ilk günlerine girerken adet olduğu üzere “ilk konserler” listesini hazırladık.

Paylaş

Yeni yılın ilk günlerine girerken adet olduğu üzere “ilk konserler” listesini hazırladık. İstanbul merkezli listemizde dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlerin belirlenen konserlerinden bir takvim seçtik sizin için.

BARIŞ MANÇO İÇİN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI BABYLON’DA 

Babylon’un bu haftaki programında Barış Manço Doğum Günü Kutlaması var. Pikaplarının başında Murat Abbas ve Murat Beşer, her dinlendiğinde ilk günkü tadı yaşatan şarkılarıyla, Engin Eraydın’ın hazırladığı görsellerin eşliğinde geceye katılanları 2017’ye girerken geçmişe götürüyor.

Türkiye müzik tarihinin modern ozanı Barış Manço, 6 Ocak Cuma akşamı Barış Manço Doğum Günü Kutlaması’yla Babylon’da anılacak. Adam olan çocukların, 18 yıl önce aramızdan ayrılan “Barış Abi”lerinin şarkılarını hep beraber söyleyeceği gecede, sanatçının 7’den 77’ye herkesin hafızasında iz bırakan şarkılarını, Mete Avunduk ve Mehmet Aslan kendilerine has üsluplarıyla yeniden düzenleyecek. 

MODDİ, JAKUZİ, NİLÜFER YANYA VE DAHA FAZLASI SALON’DA...

Salon’nun kış sezonunun ilk konuğu klarnet, bağlama ve kanunun sıra dışı birlikteliğinin temsilcisi Taksim Trio olacak. Ardından söz yazarı, besteci, saksofonist Korhan Futacı ve Kara Orkestra’nın zengin orkestral dokuya sahip müzikleriyle dikkat çeken parçaları dinleyici ile buluşacak. Yerli saykedelik müzik grubu BaBa ZuLa, Türkiye’de kendine geniş bir hayran kitlesi edinen saykedelik müziğin en kült yorumlarını Salon sahnesinden dünyaya duyuracak. Caz vokalisti Deniz Taşar ve bas gitarist Şentürk Öztaş’ın ortak projesi olarak hayata geçen Songs From a Breeze, yepyeni bir proje olarak bas ve vokalin gücünü, minimal ve samimi bir tavırla birleştirdiği müzikleri ile dinleyicilerini Salon’da karşılayacak. 

Norveçli folk-pop müzisyeni Moddi, hayat dolu, akustik folk-pop melodilerini dinleyici ile buluşturmak üzere Salon’a gelecek. 123’ün vokalisti olarak tanınan Dilara Sakpınar’ın solo projesi Lara Di Lara, zarif vokalleri, yeni hikâyeleri ve yepyeni albümünden parçalarla Salon’da hayranlarının karşısına çıkacak. Kutay Soyocak ve Taner Yücel’in heyecan verici ortak projesi Jakuzi kısa bir aradan sonra Ocak ayı sonunda Salon’da tekrar dinleyici ile buluşacak. Yeni isimlerin keşfedildiği bir sahne olma niteliği de taşıyan Salon, Jeff Buckley naifliğindeki vokalleri ve Nina Simone’u andıran ses rengiyle Londra’da son zamanlarda en çok konuşulan isimlerden birini, Nilüfer Yanya’yı Play Tuşu işbirliğiyle sahnesine konuk edecek. Elektronik müzik bestecisi ve prodüktör Başak Günak’ın projesi Ah! Kosmos, ödüller alan görsel şovlarıyla uzun bir aradan sonra tekrar Salon sahnesinde olacak. 

ZORLU PSM’DE LOKALİZE SERİSİ BAŞLIYOR

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, yeni yıla da çeşitlilikle “merhaba” diyor. Yeni yılın ilk günlerinde unutulmaz bir deneyim yaşatacak Yeni Yıl Konseriyle, Yeni Umutlara Gala Konseri, yerli müzik sahnesinin duygu dolu sesleri, Göksel - Mabel Matiz – Kalben’in yanı sıra, The Nutcracker’ın (Fındıkkıran) Royal Opera House özel gösterimi ve tiyatro seyircisinin büyük ilgi gösterdiği kahkaha dolu Yoldan Çıkan Oyun, Ocak ayında Zorlu PSM’nin zengin içeriğindeki etkinliklerden sadece birkaçı olacak. Studio’da ise“Lokalize” adıyla, yerli müzik dünyasının genç isimlerini ağırlayacak konserler serisinde bazen yeni ve bazen farklı isimler, müzikseverlerin karşısına çıkacak.

“Lokalize” serisi 4 Ocak’da Son Feci Bisiklet ile başlayacak. Ardından 70’li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen VEYasin, bu çalışmaları “Hey Douglas” çatısında toplayarak 21 Ocak Cumartesi gecesi Zorlu PSM Studio’ya konuk olacak. 

Brit Ödülleri’nden en iyi prodüktör etiketine sahip Chris Potter’ın elinden geçen “She Got Caught” ile alternatif müzik sahnesinin dikkat çeken projelerinden biri olan In Hoodies, “Lokalize” kapsamında 25 Ocak Çarşamba akşamı Zorlu PSM Studio sahnesinde yerini alacak. 

GALA KONSERİ YENİ UMUTLARA...

Zorlu PSM, genel sanat yönetmenliğini Prof. Dr. Yekta Kara’nın üstlendiği, dünyanın farklı kıta ve ülkelerinden gelen genç yıldız opera sanatçılarına Şef Antonio Pirolli’nin batonu altında 60 kişilik Bosphorus Sinfonietta’nın eşlik edeceği ve repertuvarında en ünlü operalardan aryalara yer verilen “Yeni Yıl Konseriyle Yeni Umutlara” etkinliği  8 Ocak’da Ana Tiyatro’da sahnelenecek. 

Geçtiğimiz yıl Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü’nü “En İyi Komedi” dalında almaya hak kazanan “Yoldan Çıkan Oyun”, Zorlu PSM’de ikinci sezonunu oynuyor. Komedi türünün sevilen isimleri Sarp Apak, Öner Erkan ve Bartu Küçükçağlayan’ın bir araya geldiği oyunun yönetmenliğini Lerzan Pamir üstleniyor. Yoldan Çıkan Oyun, 6-13 Ocak’ta izleyicileri ile buluşacak. 

DÜNYACA ÜNLÜ EKİPLER İSTANBUL’DA

Yoluna hız kesmeden devam eden Salon’un Şubat soğuklarına direnen programında Norveçli caz piyanisti ve bestecisi Bugge Wesseltoft’un ikonik elektronik caz projesi Bugge Wesseltoft’s New Conception Of Jazz, Beyrutlu blues, garage rock grubu The Wanton Bishops, Californialı şarkıcı, söz yazarı, kent ozanı Cass McCombs ve ekip arkadaşlarından oluşan Cass McCombs Band, 100% Müzik konserleri kapsamında Salon’da hayranlarıyla buluşacak olan, canlı performansları ile dinleyen herkesi hayran kitlesine ekleyen, indie rock’ın Kanada çıkışlı ismi The Dears, zamansız müziği ve ozanlık mertebesine erişmiş vokalleriyle New Jerseyli şarkıcı, söz yazarı Luke Elliot, Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş’ten oluşan, yerli sahnenin en saygıdeğer rock gruplarından Redd, dünyanın birçok ülkesinde sayısız performans sergileyen, Türk ve Yahudi müziğinin zengin köklerinden beslenen Yinon Muallem’in Derya Türkan, Yossi Arnheim ve Tuluğ Tırpan ile ortak projesi Bridges ve tuşesi yüksek davul ritimleri, sert vokalleriyle dinleyenleri adeta hipnotize eden Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarı Kat Frankie bulunuyor.

GÖKSEL, MABEL MATİZ VE KALBEN BİRARADA

Göksel, Mabel Matiz ve Kalben 21 Ocak 2017’de Zorlu PSM’de Ana Tiyatro’da bir araya gelecek. Yerli müzik sahnesinin en değerli isimleri aynı gecede aynı sahnede üç ayrı konser gerçekleştirecek.

Sezon boyunca Zorlu PSM’de opera ve baleseverlerle buluşacak Royal Opera House gösterimleri, tüm zamanların en başarılı balelerinden birini Studio ekranına taşıyor. Royal Opera House Gösterimi 19 Ocak saat 19.30’da Studio’da The Nutcracker’ın sunumu ve ön sohbeti, eski İstanbul Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreografı Ayfer Zeren eşliğinde gerçekleştirilecek. 

BALKAN ATEŞİ

Fahrettin Yarkın’ın sanat yönetmenliğinde, Yarkın Ritm Grubu, Koèani Orkestrası ve Serkan Çağrı’nın sahne alacağı Balkan Ateşi konseri, 27 Ocak 2017’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleşecek. 
Canlı performansıyla fark yaratan İngiliz post-rock ve progresif rock grubu Crippled Black Phoenix, 27 Ocak 2017’de Studio’da hayranlarıyla buluşacak. Konserin açılısını ise gitar ve vokalde Deniz Ağan, davulda Uygar Çetiner ve bas gitarda Can Tunaboylu’dan oluşan Eskiz yapıyor.
 

ÖNCEKİ HABER

Lübnan heyeti İstanbul'a geldi

SONRAKİ HABER

Unutulmuş Öyküler’in Yok Olan İstanbul’u

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...