01 Ocak 2017 14:34

DİSK: Katliamın siyasi sorumluları istifa etmelidir

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Reina'daki katliama dair açıklamasında saldırıya ortam hazırlayan siyasi sorumlulara dikkat çekti.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ortaköy'deki Reina gece kulübünde 39 kişinin hayatını kaybettiği katliamı kınadı.

Kani Beko tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz yeni yıla yeni bir katliam haberiyle girdi. Öncelikle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Katliamlarla geçen koca bir yılın ardından, yeni yılın ilk gününde, göz göre göre yaşanan bu katliamla birlikte iktidarın yine bir sorumluluk üstlenmemesi artık kabul edilemez bir noktaya ulaştı.
Toplumu sürekli kutuplaştırıp, nefret dilini kullanarak düşmanlaştıranlar, Laikliği her fırsatta ayaklar altına alıp, toplumun her kademesinde cihatçı katil yaratan; ilkokul çocuklarına cihat yeminleri ettiren öğretmenler yetiştirip, sokak ortasında kadınlara saldıranları serbest bırakanlar, ‘Yılbaşı kutlamak gayrımeşrudur’ diye fetva verenler, OHAL süresince gazetecilerden siyasetçilere binlerce insanı tutuklayan, ancak halk için hiçbir güvenlik önlemi almayanlar, bu cinayetin siyasi sorumlularıdır. Onlar artık istifa etmelidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep'te Türkçüler Ocağı Başkanı bıçakla yaralandı

SONRAKİ HABER

BMGK Suriye planını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...