01 Ocak 2017 14:14

Gıda-İş: Sorumluların kim olduğu sorusu yanıtsız kalmamalı

DİSK'e bağlı Gıda-İş, Ortaköy katliamını kınadı, sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

DİSK'e bağlı Gıda-İş, yılbaşının ilk saatlerinde Ortaköy'de gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliama dair açıklama yaptı. Açıklamada "Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerin sonucunda ortaya çıkan bu saldırının sorumlusu kimlerdir sorusu yanıtsız kalmamalıdır" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Terör bir kez daha insanları ve insanlığı vurdu. Bir kez daha ülkemizi kana buladılar. İstanbul’da Reina’da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yine birçok eve ateş düştü, bu kaçıncı terör saldırısı artık sayamıyoruz. Bu kanlı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Buna yol açanları, insanları inançlarına, mezheplerine, kimliklerine göre ayıranları kınıyoruz. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerin sonucunda ortaya çıkan bu saldırının sorumlusu kimlerdir sorusu yanıtsız kalmamalıdır.

Yurttaşların can güvenliğinden ve huzurundan sorumlu olan fakat bunu sağlayamayan, ülkeyi artık yönetilemez hale getiren hükümet, yaşanan bu saldırıdan hangi sonuçları çıkaracaktır? Güvenlik ve istihbarat zaaflarını sorgulayıp, sorumlu olanlardan hesap sorulacak mıdır? Yaşanan bu alçak terör saldırısının hesabını kim verecektir? Sorular yanıt beklemektedir.

2017 yılının daha ilk saatlerini kana bulayanlar tıpkı 2016 yılında olduğu gibi yeni yılda da Türkiye’nin emekçilerine ve halklarına rahat bir nefes almak yok mesajı vermektedir. Ülkemizin içine sürüklenmiş olduğu bu karanlık gidişatı; fabrika ve iş yerlerinden başlayarak işçi ve emekçiler birleşerek değiştirecektir. İnsanca yaşayabildiğimiz, huzurlu ve barış içinde bir ülkeyi kuracağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hayatını kaybeden 11 kişinin cenazesi teslim edildi

SONRAKİ HABER

Gaziantep'te Türkçüler Ocağı Başkanı bıçakla yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa