01 Ocak 2017 12:35

Murat Kanyonu kışın bir başka güzel

Her mevsim ayrı güzelliği ile dikkat çeken Murat Kanyonu, kış mevsimiyle birlikte etkileyici manzaralar sunuyor

Paylaş

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan ve her mevsim ayrı güzelliği ile çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Murat Kanyonu, kış mevsimiyle birlikte etkileyici manzaralar sunuyor. İlçenin batısında yer alan ve yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan kanyonun yüksekliği yer yer 50 metreyi aşıyor.

Kışın gelmesiyle birlikte içine dökülen suların buz kesildiği kanyona 50 yıl öne ev yapan 8 kardeşten Muhmet Kaplan, hayvancılık ile uğraştırlarını dile getirdi. Sessiz ve her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen kanyonda yaşamanın huzur verdiğini söyleyen Kaplan, temiz havanın ve şehir gürültüsünden uzak olmanın verdiği huzurun eşsiz olduğunu anlattı.

Kaplan, “Biz 50 yıldır burada yaşıyoruz buradaki evler ben ve kardeşlerime ait. Kendi tapulu arazimize yerleştik. Kimseyle didişmeden sakin bir yaşam sürdürüyoruz. Kış ayları çok çetin geçmesine rağmen burası sıcak. Eskiden Murat Nehri buz tutuyordu ancak artık kaplıca suyunun katılması buzlanmayı engeliyor. Yazın burası yemyeşil oluyor. Kışın her taraf donarken koyunlarımız suya rahat gidip geliyor. Ben ıslık çalınca koyunlar suya gideceklerini biliyor, yani sıkıntı çekmiyoruz. Bazen kurtlar buraya iniyor ancak köpekler saldırıp kaçırtıyor. Burası bizim için şehirden daha güzel. Bu manzara hiçbir yerde yoktur” diye anlattı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'ten 2 günde 2 farklı açıklama

SONRAKİ HABER

Canpolat: Ülkeyi kan gölüne çevirenler istifa etmeliler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...