01 Ocak 2017 12:28

16 ATAŞ işçisi, yeni yıla işsiz girdi

ATAŞ'ı sendika korkusu sardı. Genel-İş'e üye olan 16 işçi işten atıldı. Evrensel'e konuşan işçiler ve Genel-İş duruma tepki gösterdi.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Mersin’de BP ve SHELL için dolum yapan ATAŞ Rafinerisi Tesisi’nde çalışan 16 işçi, sendikaya üye oldukları gerekçe gösterilerek işten atıldı. 2017’ye işsiz giren işçiler ve Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Sendikaya üye oldukları için işten çıkardıklarını belirten işçi Mustafa Öztürk, “Sendika üyesi olmadan önce, sendikalı olursanız, şöyle olur, böyle olur gibisinden sözler alıyorduk. Üye olduk ve dediklerini de yaptılar. 16 arkadaş ATAŞ Dolum Tesisi’nden işten çıkarıldık. Benim doğacak çocuğum var. Böyle bir durumda işten çıkarılmam hiç iyi olmadı” diye konuştu.

Patron temsilcisinin ‘Sizin sendika üyesi olmanızdan dolayı ATAŞ yönetimi rahatsız... Bu nedenle de sıfır elemanlarla devam etmek istiyoruz. İhale sözleşmesine yakın sendikaya üye olmakla hata yaptınız, fakat biz sizi sendikal örgütlenmeden dolayı çıkartmıyoruz’ dediğini aktaran Öztürk, “Aslında korkuları içerideki taşeronlarda çalışan bütün işçilerin sendika üyesi olmaları. Bu nedenle de bizi işten atıyorlar. İhale yapıldı, işi yeni şirket aldı diyorlar ama yeni şirket aynı kişinin. Aramızda 15 yıllık işçiler var” dedi.

‘SENDİKAL HAK, DEMOKRATİK BİR HAKTIR’

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, “Anayasada belirtildiği gibi sendikal hak demokratik bir haktır. Sendikaya üye olmayın demek bile büyük bir suç teşkil etmektedir. Sırf sendikalı oldular diye aralarında 20 yıllık işçilerin de bulunduğu 16 işçi işten çıkarıldı” dedi.

ATAŞ’ın genel müdürüyle görüştüklerini belirten Göksoy, “Kendisi bu konuyla ilgili muhatap olmadığını söyledi. Yarın bir gün onun muhatap olup olmadığının kararını yasa verecek. Aynı durum Büyükşehir’de de cereyan etmişti. Ama yasa ve hukuk işçi haklarına Büyükşehir’i sorumlu tutup tazminata tabii tuttu. Bu durum ATAŞ için de geçerli olacaktır. Biz tamamen bu kısımlara girişmeden işçiler işine geri dönsün diyoruz. Bunun mücadelesi vereceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hayatını kaybeden yabancıların 5'inin kimliği belli oldu

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Kınama yarışından daha fazlası yapılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa