01 Ocak 2017 11:28

Kurtulmuş: Tedbirli olun ama korkmayın

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'deki katliam sonrası açıklamalar yaptı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'deki Reina gece kulübünde 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından açıklamalarda bulundu.

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Kurtulmuş, saldırının arkasındaki örgütün henüz belli olmadığını ifade ederek "Emareler var ama henüz şu örgüttür diyebileceğimiz bir noktada değiliz" dedi.

"Şu anda medyada olan bilgiler bizim elimizde olan bilgilerdir" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Bir kişinin olduğu buna destek veren insanlar da olabileceği, bütün bunlarla ilgili teröristin olay yerine girmesi öncesi bütün bağlantıları gözden geçiriliyor. Eğer varsa bağlantıları kimdir, nelerdir bunlar da ortaya konulacak" diye konuştu.

Kurtulmuş, "İstanbul için başka bir saldırı uyarısı" olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Terör tam da bunu yapmak istiyor. Millet korksun ürksü, millet rutin hayatını terk etsin. Sürekli içine kapalı halde yaşasın istiyor. Emniyet mensuplarımız 24 saat en titiz bir şekilde bütün istihbaratları değerlendiriyor. Çok sayıda terör saldırısı önleniyor. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını korkuyla, panikle yaşamalarını asla istemeyiz. İnsanlarımız bu anlamda tedbirli olsunlar evet ama kimse korkarak içine kapanarak yaşamasın. Buna müsaade etmeyeceğiz. Terörün yaratmaya çalıştığı psikolojik ortama izin vermeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyım atanan belediye Erdoğanlı takvim bastırdı

SONRAKİ HABER

Yandaş gazeteci Zaman'la Alabora'yı hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...