01 Ocak 2017 11:39

Kayyım atanan belediye Erdoğanlı takvim bastırdı

Ağrı'da Diyadin Belediyesine atanan kayyım, Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu takvim bastı, zorla ilçedeki işyerlerine astırdı.

Paylaş

Ağrı'da kayyım atanan Diyadin Belediyesi adına bastırılan takvimler kentteki işyerlerine zabıtalarca zorla astırılmak istendi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesi belediyesine kayyım atandıktan sonra belediye binası girişinde bulunan Kürtçe tabelayı kaldırmasıyla gündeme gelen Kaymakam Mekan Çeviren, yeni bir uygulamaya daha imza attı. Belediye adına üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu yeni yıl takvimleri bastıran Çeviren, kentte bulunan kahve ve işyerlerine dağıtımı için de zabıta ekiplerine talimat verdi. Takvimler, işyeri sahipleri ile zabıta ekipleri arasında tartışmaya neden oldu. 

Ellerinde çivi ve keserle kahvehane ve işyerlerini gezerek, üzerinde “Ser seran û çavan (Baş göz üstüne)” sözü bulunan takvimleri asan zabıta ekiplerine tepki gösteren esnaf, zabıta ekiplerinin gitmesinin ardından asılı takvimleri işyerlerinden kaldırdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir işyeri sahibi, takvimin zabıta ekipleri tarafından izinsiz olarak işyeri duvarına asıldığını belirterek, “Geldiler bana hiç sormadan yapıştırdılar. ‘Kaymakam beyin emri’ dediler. Bunu zorla yapıştırdılar. Birçok işyeri sahibi, zabıtalarla tartıştı. Böyle bir uygulama kabul edilemez. Önce irademize el koydular şimdi de böyle zorla bir şeyler yaptırmak istiyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi. (Ağrı/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Doğan, Bakanlar Kurulu'nu istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Tedbirli olun ama korkmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...