01 Ocak 2017 11:46

CHP'li Doğan, Bakanlar Kurulu'nu istifaya çağırdı

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İstanbul'da 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliama yol açan zaaflara dikkat çekti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Ortaköy'de 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda siyasilerin sorumluluğuna dikkat çekerek, Bakanlar Kurulu'nu istifaya çağırdı.

CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Selina Doğan, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek bilgi aldı. Milletvekilleri daha sonra hastane önünde açıklama yaptı. Selina Doğan, “Biz bilgi alabileceğimizi varsayarak buraya geldik, ama sağlıklı bilgi alamadık. Engellemelerle karşılaştık.Az da olsa yaralıların durumu ile ilgili bilgi edinebildik” dedi. Doğan, saldırının toplumda yaşanan ötekileştirme ve hedef göstermeler sonucu meydana geldiğine dikkat çekti.

Saldırıda açık bir istihbarat zaafı olduğunu aktaran Doğan, şunları söyledi: “Yine OHAL ve alınan bütün güvenlik önemlerine rağmen böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması düşündürücü. İstihbarat zaafının olmadığını söyleyecekler, ancak merak ediyoruz siyasilerin istifa etmesi daha kaç tane benzer olay yaşanması gerekiyor. Bu anlamda tüm Bakanlar Kurulu'nun istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok ciddi bir istihbarat zaafı var. Amerikan Büyükelçiliği'nin bu konuda istihbarat paylaştığı da söyleniliyor. Dolayısıyla siyasiden sorumlu olduğunu düşünüyoruz.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci pansiyonunda çalışan işçi asansöre sıkışarak öldü

SONRAKİ HABER

Kayyım atanan belediye Erdoğanlı takvim bastırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...