31 Aralık 2016 17:24

ÖSO: Saldırılar durmazsa ateşkesten vazgeçeriz

Cihatçı gruplardan oluşan Özgür Suriye Ordusu, Suriye Ordusu’nun bombardımanı sürdürdüğünü; saldırılar durmazsa ateşkese son vereceklerini açıkladı.

Paylaş

Suriye’de Cihatçı grupların yer aldığı ve Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), hükümet güçleri ve müttefiklerinin bombardımanının bazı bölgelerde sürdüğünü ettiğini belirterek, saldırılar durmazsa, Perşembe gece yarısı yürürlüğe giren ateşkese son vereceklerini açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; ÖSO saldırıların devam etmesi halinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) de ateşkesle ilgili olarak bu akşam oylanması beklenen tasarıyı da kabul etmemesini istedi.

Başkent Şam yakınlarında, eski adı El Nusra olan Fetih el Şam Cephesi'nin de içinde bulunduğu muhaliflerin elindeki Barada Vadisi'nin ordu tarafından bombalandığı belirtiliyor.

BMGK'nın, Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde hazırlanan ve Suriye'de Perşembe gece yarısından itibaren yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasıyla ilgili olarak Rusya'nın sunduğu tasarıyı oylaması bekleniyor.

Barış görüşmelerinin ateşkesi takiben bir ay içinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da başlaması hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt Enstitüsü öğrencileri: Mücadeleyi sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Reina'ya silahlı saldırı: 39 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...