31 Aralık 2016 16:40

Kürt Enstitüsü öğrencileri: Mücadeleyi sürdüreceğiz

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile mühürlenen İstanbul Kürt Enstitüsü öğrencileri kararı basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile mühürlenen İstanbul Kürt Enstitüsü öğrencileri yaptıkları basın açıklaması ile kararı protesto etti. 

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile OHAL kapsamında İstanbul Kürt Enstitüsü'nün kapısının mühürlenmesi öğrenciler tarafından mühürlenen bina önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan Enstitü öğrencilerinden Rındo Ballıkaya, 1992 yılının zor siyasal atmosferinde enstitünün kurulduğunu ve bu güne kadar Kürt dili, kültürü ve sanatı alanında çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. 

‘KURUMUMUZ HUKUKSUZCA KAPATILMIŞTIR’

Enstitülerinin, Kürt dilinin öğretileri ile yayınladığı kitapların birçok alanda temel eğitim kaynağı olarak kullanıldığını belirten Ballıkaya, “Kürt dili alanında bir çok çalışma yapan ve temel eğitim kaynaklarını hazırlayan enstitümüz, hukuksuzca kapatılmış ve kapısına mühür vurulmuştur” dedi.

Kürt Enstitüsü’nün öğrencileri olarak, Musa Anter ve arkadaşlarının başlattıkları mücadelede hiçbir baskı ve zorbalığa boyun eğmeyeceklerini ifade eden Ballıkaya, “Bizler mühürlenen bu kapının önünde her şart ve zamanda bu mücadeleyi daima ve layıkıyla sürdüreceğimizi ve ana dilimizde eğitim talebimizi her platformda dile getireceğimizi buradan belirtiyoruz” diye konuştu.

Bundan sonraki sürecin hukuksal düzeyde ilerlemesi gerektiğini ifade eden Enstitü çalışanlarından Hikmet İskanoğlu, tüm halkı dayanışmaya çağırdı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da yılbaşı önlemleri

SONRAKİ HABER

ÖSO: Saldırılar durmazsa ateşkesten vazgeçeriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa