31 Aralık 2016 15:30

Yılın son gecesinde de hasta mahpusları haykırdılar

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi böbrek hastası Civan Yıldırım ile kalp hastası Ali Tanrıverdi'nin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi bu yılın son eylemlerinde böbrek hastası Civan Yıldırım ile kalp hastası Ali Tanrıverdi'nin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Ankara’da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri ile çok sayıda yurttaş, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek açıklama yaptı. 126 hafta boyunca hasta mahpusların sesini duyurmak için toplanan inisiyatif üyeleri, sık sık "İçerde dışarda hücreleri parçala" "Biji berxwedana zindana" sloganları attı. 

İnisiyatif adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Yöneticisi Selehattin Gider, hasta mahpusların tedaviye erişim haklarının engellendğinin altını çizerek, "Tedavileri devam etmek zorunda olan hasta mahpuslar sürekli sürgün ediliyor" dedi.

'YAPILANLAR SİYASAL CEZALANDIRMA YÖNTEMİDİR'

İnsan hakları alanında yasal çalışma yapan mücadele edenlerin tutuklanmasını siyasal cezalandırma yöntemi olarak niteleyen Gider, insan hakların alanında çalışma yapan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi. 

'AŞIRI DERECEDE HASTA OLMALARINA RAĞMEN TUTUKLANDILAR'

Mersin İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile İHD Ankara Şube üyesi Civan Yıldırım'ın hasta oldukları halde tutukladıklarının altını çizen Gider, "Mersin şube başkanınımız Ali Tanrıverdi iki defa anjio olmuş kalp hastasıdır. Ankara şube üyemiz Civan Yıldırım ise ağır derecede böbrek hastasıdır. Civan Yıldırım'ın dışarda olması ve tedavisinin zorunlu olarak yapılması gereklidir. Buna rağmen arkadaşlarımız sağlıksız ortamlarda tutularak tedavi hakları ihlal ediliyor" diye konuştu. 

'TEK HASTA MAHPUS KALINCAYA KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

Devletin hapishanelerde insanca yaşam koşullarını derhal uygulamaya sokması gerektiğini söyleyen Gidrer, “126 haftadır hasta mahpusların ve hapishanelerin durumunu dile getirdik, tek bir hasta mahpus kalıncaya dek dile getirmeye de devam edeceğiz" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Aliağalı işçilerden asgari ücret yorumu: Son dakika golü

SONRAKİ HABER

Taksilerde 'İstanbulkart' dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...