04 Haziran 2012 07:48

TEKSİF şube kongresini yaptı

TEKSİF Sendikası Kocaeli Şubesi Emex Otel’de gerçekleştirdiği 13. Olağan Genel Kurul ile birlikte yeni dönem için görev yapacak yönetimi belirledi.Kongrede yapılan neredeyse her konuşmada hükümet tarafından havacılık işkolunda grevin yasaklanması eleştirildi. Kongre’de ilk olarak söz alan Şube Başkanı Mustafa Karataş

TEKSİF şube kongresini yaptı
Paylaş

TEKSİF Sendikası Kocaeli Şubesi Emex Otel’de gerçekleştirdiği 13. Olağan Genel Kurul ile birlikte yeni dönem için görev yapacak yönetimi belirledi.

Kongrede yapılan neredeyse her konuşmada hükümet tarafından havacılık işkolunda grevin yasaklanması eleştirildi. Kongre’de ilk olarak söz alan Şube Başkanı Mustafa Karataş, hükümetin çıkarmak istediği yeni sendika yasasından, fona devredilmek istenen kıdem tazminatına kadar bir çok konuya değinirken “12 Eylül referandumunda ‘grev önündeki engeller kalkacak’ dediler. Doğru bugün grev yasaklarının önündeki engeller kalkıyor” diyerek hava işkoluna getirilen grev yasağını eleştirdi.
Daha sonra konuşan delegeler de havacılık iş kolundaki grev yasağını eleştirirken aynı zamanda iktidardakilerin işçilerin taleplerine kulak vermesi gerektiğini vurguladı. Genel kurula CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da katılarak bir konuşma yaptı. Kongreye aynı zamandaTürk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türk-İş Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş’e bağlı sendikaların Kocaeli Şube başkanları da katıldılar. Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda mevcut başkan Mustafa Karataş tekrar şube başkanı seçildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12 yılda 49 bin öğrenciye soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

1 milyon imza Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...