31 Aralık 2016 14:38

Proje okul velileri Danıştay’a başvurdu

Proje okulu uygulaması kapsamında öğretmenleri sürülen öğrenci velileri Danıştay’a başvurdu.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Bu okullar ‘Vatan senden hizmet bekliyor’ dendiğinde sağına soluna bakmadan sokağa bayrakla çıkabilecek, yeni bir nesil yetiştirmek istiyoruz” diye tarif ettiği “proje okullar”da okul yapılarının değiştirilmesi ve öğretmenlerin sürgün edilmesi ile başlayan dönüşüm sürecine karşı mücadeleyi yükselten veliler, mücadelelerini Danıştay’a da taşıdı.

Okullardaki velileri temsilen 20 veli, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Cumhuriyet’in haberine göre Avukat Acun Papakçı, bakanlığın böyle bir yönetmelik çıkarmaya yetkili olmadığına dikkat çekti.

PISA sonuçlarına atıf yapan ve yanlış eğitim politikalarının sonuçlarını yaşadıklarını ifade eden Papakçı şöyle konuştu:
“Türkiye’nin ortalamasını yükselttiği en başarılı okulların proje okullar olarak Milli Eğitim Bakanı’nın doğrudan müdahalesine açılması bu anlamda kırılma noktasıdır. Diğer okulları proje okullar olarak belirlenen bu başarılı okulların seviyesine getirmek yerine, bu okulların başarısının diğer okullar seviyesine düşürülmesi söz konusu. Bu okullardaki başarının mimarı öğretmenlerin bu okullardan norm kadro fazlası olarak nitelendirilerek uzaklaştırılmasının, eşitlik ilkesi bir yana bırakılarak bu okullara sınavsız öğrenci atanmasına imkân verilmesinin hiçbir bilimsel ve objektif haklılığı bulunmamakta. Bilimsel eğitim veren bu okulların belinin kırılması amaçlanıyor. Bu okullar bilimsel eğitimin son kaleleridir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen 233 hakim ve savcının itirazına ret

SONRAKİ HABER

8 ilde 'FETÖ' operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa