31 Aralık 2016 13:34

Alt liglerde 2016’dan taşanlar

Alper Kaya, yılın son gününde, alt ligler penceresinden geride kalan yılın bazı satırbaşlarını tarihe not düştü.

Paylaş

Alper KAYA

Her biten yıl, kendine has çeşitli hüzünler ve bir o kadar sevinçler barındırır malumunuz olduğu üzere. Her ne kadar geride bırakıyor olduğumuz 2016 işçi cinayetleri, politik kaos, hukuksuz tutuklamalar, ani kayıplar gibi pek çok tatsız öğeyi barındırıyor olsa da; umudu yitirme virajına daha erişemedik gibi görünüyor. Yılın son gününde, alt ligler penceresinden geride kalan yılın bazı satırbaşlarını tarihe not düşmek istedim.

KÜTAHYASPOR’DA ‘BIÇAKLAR’ ÇEKİLDİ

O deyiş her ne kadar ‘kılıçlar çekildi’ olsa da, otomobilinin bagajında samuray kılıcı taşıyan tek kişi hâlâ Ankara’da yaşıyor olduğundan mütevellit; Kütahyaspor’daki idman krizinde bıçaklar çekildi. Kütahyasporlu futbolcuların, kendilerinden habersiz idmanların saatini değiştiren teknik direktörleri yüzünden idman boykotu yapıyor konumuna düşmeleri ve “Madem bu konuma düştük, boykot da edelim” demeleri üzerine Kütahyaspor yönetiminden iki kişi futbolculara, bilhassa da Takımın Kaptanı Fatih Sercan Ekinci’ye, bıçakla saldırdı. Yargıya da intikal eden olaylar, ‘günah keçisi’ ilan edilen Kaptan Sercan’ın mahkeme sonrasında sözleşmesini tek taraflı feshedebilmesiyle sona erdi.

1.LİG’E ‘PROBLEMLİ ÇOCUK’ KANUNU

Futbol camiası dardır. Takımından alacağını yargı ile tahsil etmeye çalışarak ‘gaflete düşen’  futbolcular hemen mimlenir. Hâl böyleyken, 1. Lig Kulüpler Birliği yaptığı toplantıda futbolumuzun ihtiyaç duyduğu bir karar çıkarttı. Kulüplerinden “problemli” ayrılan futbolcuların bir başka 1. Lig takımına transfer edilmesi yasaklandı. İşte bu, gerçekten de ligin kalitesini ayan beyan ortaya döken bir karar oldu; emeği geçenlere tebrikler!

İTİBARSIZLAŞTIRMA MODASI SÜRÜYOR

Politik ve sosyolojik olarak iyiden iyiye etrafımızı sarmış olan itibarsızlaştırma modası, futbola da sıçradı. Uğruna, köklü kulüp Çorumspor’un göz göre göre amatör lige düşürüldüğü Çorum Belediyespor’da yönetim ve teknik direktör arasındaki çekişmede taraftar grubu yönetimden yana tavır aldı. 3. Lig 1. Grup’ta play off hattı için mücadele vermekte olan kırmızı siyahlılarda alınan kötü sonuçlardan sonra 16 Ekim 2015’ten bu yana takımın başında olan teknik direktör Serdar Bozkurt’tan istifasını isteyen yönetim; istediği istifayı alamadı.

Üstelik kulübe faks çekerek (Bu devirde hâlâ faks kullanan en az bir kişi varmış yani) devrenin son maçı olan Sancaktepe deplasmanında takımın başında olacağını ifade eden Bozkurt’un bu hamlesine karşılık Çorum Belediyespor yönetimi müthiş bir cevap verdi. Yerel basına, “Hoca devlet demiryollarında çalışıyor ve her pazartesi Ankara’ya gidiyor” haberini kimin ilettiği bilinmezken, kulübün adını taşıyan sosyal medya hesaplarında da bu haber paylaşıldı. Nitekim, Serdar Bozkurt’un sözleşmesi de feshedildi.

KOCAELİSPOR GERİ DÖNDÜ

Daha önceden Zonguldakspor, Erzincanspor, Vanspor, Diyarbakırspor, Mardinspor gibi pek çok Süper Lig apoletli takımın düşüp de çıkamadığı, isim değiştirerek başka kulüp bünyesinde varlığını sürdürmeyi tercih ettiği Bölgesel Amatör Lig’e düşen Kocaelispor; bu ligdeki ikinci sezonunda tekrar profesyonel liglere dönmeyi başardı.

KUPAYA AMED DAMGASI

2015-2016 sezonunda Türkiye Kupası’na Amed Sportif damga vurdu. Yer aldığı A grubunda Şanlıurfaspor ve Bandırmaspor’u geride bırakarak grup ikincisi olarak Süper Lig temsilcisi Başakşehir’in iki puan gerisinde gruptan çıkıp son 16 turunda da Bursaspor’u eleyince doğal olarak gözler Amed’e çevrildi. Ne yazık ki bir sonraki turda Fenerbahçe’ye elenmekten kurtulamadılar.

KAPTANIN VEDASI

Pek çok sektörde ani ölüm haberleriyle içimizi karartan 2016, futboldan da sembol bir ismi çaldı. Amed kaptanı ve oynadığı her takımda bayrak isimlerden birisi olmayı başaran Şehmus Özer, 2016’nın son ayında geçirdiği trafik kazası sonrası aramızdan ayrıldı... Gönül, görkemli bir jübile isterdi...

ÖNCEKİ HABER

16 başlıkta sporda 2016

SONRAKİ HABER

‘Yılbaşı’ nedeniyle Taksim'e çıkan yollar kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...