31 Aralık 2016 11:54

Malatya’da Toplumsal Dayanışma Evi Derneği Mühürlendi

Malatya Toplumsal Dayanışma Evi Derneği faaliyetleri geçici olarak 3 ay süreyle durduruldu.

Paylaş

Malatya Valiliğinin 17219 sayılı 30.12.2016 tarihli kararıyla Malatya Toplumsal Dayanışma Evi Derneği faaliyetleri geçici olarak 3 ay süreyle durduruldu. Binası mühürlenen dernek, İHD Malatya Şubesi'nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Malatya Toplumsal Dayanışma Evi Derneği Başkanı Hasan Kaya okudu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbeyi, KHK’ler ile yeni bir darbe dinamiğine dönüştüren siyasi yaklaşımla karşı karşıya olduklarını söyleyen Kaya, “ Gün geçmiyor ki bir gazete veya televizyon kanalı kapatılmasın. En son 12 TV kanalı ve radyo KHK ile mühürlendi. Bu durum bize açıkça şunu gösteriyor, FETÖ diye patlak veren iktidar kavgası tüm demokratik kurumların. emek örgütlerinin, basın-yayın organlarının üzerinde katmerlenerek artan yasa ve hukuk tanımayan bir dikta rejimine yöneldi” dedi.

“BU BİR DARBE PRATİĞİDİR”

Dernek başkanı Kaya, “Kanıtlar ve yansımalar bize gösteriyor ki bu darbe girişiminin ayak sesleri önceden biliniyordu. Karşılama hazırlığı planlandı. Sistem giderek tek adam yönetimine eviriliyor. Yasa ve hukuk her gün çiğneniyor. Meclis göstermelik bir boyutta, işlevsiz bir durumda. Türkiye halklarının temsiliyeti meclis şahsında yok hükmüne indirgenmiştir. Bu bir darbe pratiğidir. Binlerce kamu çalışanı, öğretmen, sağlıkçı, mühendis, büro emekçisi, orman işletmecisi, demiryolu çalışanı KHK kapsamında açığa alınmış ve meslekten ihraç edilmiştir. Bunların derhal görevlerine iade edilmesini, kapatılan derneklerin derhal açılmasını talep ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. (Malatya/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Derneklerin kapatılmasına tepki

SONRAKİ HABER

İstanbul'da kar yağışı zaman zaman tipiye dönüşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...