31 Aralık 2016 11:29

İsveç'te sosis eylemine yüzlerce kişi katıldı

Belediyenin seyyar tezgahlardaki sosis satışı yasağını, yüzlerce kişi bir araya gelerek protesto etti.

Paylaş

İsveç'in Halmstad kentinde, Belediye Meclisi, kent merkezindeki meydanı daha cazip hale getirmek gerekçesiyle 20 yıldan bu yana medyanda sosis satan Rajko Stankoviç'in seyyar tezgahının 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kaldırılmasını ve meydanda sosis satılmasının yasaklanmasını kararlaştırdı.

SOSYAL MEDYA İLE HABERLEŞTİLER

Yerel medyanın durumu kamuoyunun gündemine getirmesinden sonra meydanda sosis satışının devam etmesini isteyenler sosyal medya aracılığıyla bir kampanya başlattı. Açılan kampanyaya katılan binlerce kişi, belediye yönetiminin kararı geri almasını talep etti. Sosis satışının yapıldığı tezgahın bulunduğu meydana toplanan yüzlerce kişi, belediye yönetiminin aldığı kararı protesto etti.

Gösteriye katılanlardan Wirgina Haglund, ”Biz cazibeli bir Halmstad değil, aktif bir Halmstad istiyoruz. Burası Malmö, Göteborg veya Stockholm gibi büyük bir il değil. Daha gösterişili bir şeye ihtiyacımız yok ve böylelikle Rajko'nun meydanda kalmasını istiyoruz” diyerek meydanda sosis satılmasınını yasaklayan belediye yönetimine tepki gösterdi.

BELEDİYE: AHMAKÇA BİR KARAR ALDIK

Rajko, yüzlerce kişinin  meydanda gösteri yapmasının kendisini şaşırtığını ve memnun ettiğini söylerken, kararın altında imzası bulunanlardan Belediye Fen İşleri Müdürü Lars Püss, İsveç Devlet Televizyonu'na ”İnsanların bu soruna angaje olmaları oldukça iyi. Bu aynı zamanda nasıl ahmakça bir karar aldığımızın sinyalini veriyor” dedi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2016'da Evrensel'de en çok okunan haber ve yazılar

SONRAKİ HABER

Fadime Ana’nın Metin gibi sarıldığı bir gazetecidir o

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...