31 Aralık 2016 06:40

Darbedilen öğrencilere bir de soruşturma açıldı

Ege Üniversitesi'nde, cinsel istismar yasasını protesto ettikleri için darbedilerek gözaltına alınan öğrenciler hakkında soruşturma açıldı.

Paylaş

Sık sık öğrencilere yönelik baskı ve soruşturmalarla gündeme gelen Ege Üniversitesi'nde, cinsel istismar yasasını protesto eden ve darbedilerek gözaltına alınan öğrenciler hakkında üniversite yönetimi, darbedildikleri görüntülere net olarak yansımasına rağmen ‘özel güvenliği’ darbettikleri iddiasıyla soruşturma açtı.

Hükümetin 19 Kasım gecesi meclise sunduğu ve istismar mağduru çocukların istismarcıları ile evlendirilmesini içeren yasa taslağına karşı İzmir Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, ‘Tecavüzü meşrulaştıramazsınız’ diyerek üniversitede ses çıkarma eylemi yapmak istedi. Üniversite kampüsünde bir araya gelen kadın öğrencilere önce sivil polisler ve özel güvenlik müdahale ederken, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle birlikte öğrenciler darbedilerek gözaltına alınmıştı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN SORUŞTURMA

Tepkiler üzerine geri çekilen yasa taslağını protesto eden üniversitelilerin ‘yasa dışı eylem’ yaptıklarını öne süren üniversite yönetimi, 8 öğrenciye soruşturma açtı. Üstelik eylem yapan öğrencilerin darbedilme anının kameralara yansıdığı görüntülere rağmen yönetim, öğrencilerin özel güvenliği darbettiğini iddia etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

22 yıldır haber yok: En azından bir mezarı olsun!

SONRAKİ HABER

Şirvanlı ailelerden ‘fıtrat’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...