31 Aralık 2016 06:34

22 yıldır haber yok: En azından bir mezarı olsun!

Hizbullah tarafından kaçırılan Zeynel Kürsep’ten 22 yıldır haber alınamıyor.

Paylaş

Zeynel Kürsep 1990’lı yıllarda Hizbullahçılar tarafından kaçırılıp aylarca bir hücrede tutulanlardan biri. Aynı hücrede tutulanlar fidye ile bırakılırken, Zeynel’den 22 yıldır haber alınamıyor.

Zeynel Kürsep, 24 Mart 1994 tarihinde Batman Devlet Hastanesi çıkışında silahlı iki kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Daha sonra Hizbullahçılar tarafından kaçırıldığı öğrenilen Kürsep, Atatürk Parkı'nın yanında bulunan ve Sami Karadeniz'e ait olduğu öğrenilen bir dairede 6 gün tutuldu. Oradan da Batman’a bağlı Zarova köyünde bir sığınağa götürüldü. Sığınakta tutulan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan onlarca kişi gibi Zeynel Kürsep’ten de bir daha haber alınamadı.

Söz konusu sığınak devlet güçlerince 1998 yazında ortaya çıkarılmasına rağmen diğerleri gibi Zeynel Kürsep’ten geriye hiçbir iz kalmadı. 22 yıldır oğlunun acısını her gün çeken baba İbrahim Kürsep, “Oğlumdan şu ana kadar hiçbir haber alamadık. Gidip üzerinde dua okumak için, onun sadece bir mezarının olmasını istiyoruz” dedi.

‘OĞLUMDAN 22 YILDIR HABER YOK’

Oğlunun Hizbullahçılar tarafından kaçırıldığını dile getiren Kürsep, “Oğlum bir binada kapıcılık yapıyordu. Hasta olduğu için Batman Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastane çıkışı Diyarbakır Caddesi üzerinde yanına gelen bir araba tarafından oğlum silah zoruyla ‘polisiz’ diyerek kaçırıldı. Bunun üzerine savcıya, valiliğe dilekçe verdik. Ancak ondan sonra haber alamadık” ifadelerini kullandı.

‘FİDYE VERECEK İMKÂNIM YOKTU’

Zeynel’le birlikte 8 çocuğu olduğunu söyleyen baba Kürsep, oğlunun kaçırılmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Zeynel ile birlikte aynı sığınakta tutulduğunu söyleyen bir görgü tanığının söylediğine göre oğlum kaçırıldığında 6 gün boyunca bir evde tutuldu. Görgü tanığı bana ‘Oğlunun hiçbir şeyi yoktu. Biz orada çeşitli kitaplar okuyorduk, eğer fidye verirsen oğlunu kurtarabilirsin’ dedi. Ancak biz de korucuların ve devletin baskısından Silvan’daki köyümüzden kaçıp Batman’a göç ettiğimiz için fidye verecek imkânım yoktu.”

‘KAYBEDİLENLERE TAZMİNAT ÖDEMİYORUZ’

Oğlunun kaybedilmesinden sonra İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvuruda bulundukları söyleyen baba Kürsep, “Oğlumla ilgili birçok dava açtık ama şu ana kadar hiçbir sonuç ve haber alamadık. Oğlumun kaybedilmesiyle ilgili açtığım tazminat davası da devlet tarafından ‘Kaybolanlara tazminat ödemiyoruz’ denilerek reddedildi” diye konuştu.

Oğlumun sadece mezarını istediğini söyleyen diyen baba Kürsep, “Gidip üzerinde dua okumak ve en azından oğlumun bir mezarı olduğunu bilmek istiyoruz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ensarioğlu’nun yeğeni kayyım atanan belediyeye müdür yapıldı

SONRAKİ HABER

Darbedilen öğrencilere bir de soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...