30 Aralık 2016 22:10

Hindistan´da madende göçük: En az 8 ölü

Hindistan´ın doğusunda bir kömür madeninde meydana gelen göçükte en az 8 madenci yaşamını yitirdi çok sayıda madenci göçük altında.

Paylaş

Hindistan´ın doğusunda bulunan bir kömür madeninde göçük meydana geldi. En az 8 madencinin yaşamını kaybettiği ve çok sayıda madencinin de göçük altında kalmış olduğu belirtiliyor.

Eastern Coalfields Limited isimli devlet şirketince işletilen ve Lalmatia isimli madendeki kurtarma çalışmalarına 200´den fazla kişi katıldı. Gece boyu çalışmaların sürdüğü Jharkand eyaleti´nde bulunan madende en az 23 madenci kurtarıldığı açıklandı.
 
El comercio gazetesinin haberine göre Jharkand emniyet sözcüsü, şu ana kadar 8  cesede ulaştıklarını ve kayıp 15 kişi olduğunu belirtti. Sözcü sözlerine bazı madencilerin göçük olduktan sonra kaçmayı başardıklarını ekledi. Öte yandan bazı Hintli basın yayın organı göçük altında 50 kadar madencinin olduğunu ileri sürdü.

Jharkand mineral açısından Hindistan´ın en zengin bölgelerinden biri olup ülkenin kömür rezervlerinin yüzde 29´u bu bölgeden elde edilmektedir. Aynı zamanda ülkenin en yoksun bölgelerinden biri olan bölge Maocu isyancıların merkez üssü olarak bilinmektedir. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de 26 akademisyene tutuklama

SONRAKİ HABER

'BOTAŞ doğalgazı kestiği için mi elektrik üretilemiyor?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...