29 Mart 2011 14:21

Asfalt şantiyesi değil spor sahaları istiyorlar

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kurulu olan karayolları 17. Bölge müdürlüğü; Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Yeniyalı Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesi sınırında bulunan boş araziye yapılan asfalt şantiyesi yapımı devam ediyor. Mahallede yaşayan gençler, asfalt şantiyesi yerine, spor yapabilecekleri alanlar yapılmasını istedi.

Asfalt şantiyesi değil spor sahaları istiyorlar
Paylaş
Yılmaz Gaygusuz

İlçenin çeşitli sanayi tesisleri yüzünden zaten yeterince kirli olduğunu söyleyen Nihat Yaman, bunların üzerine bir de asfalt şantiyesinin yapılmasını kirliliği daha da artıracağını belirtti. Sağlıklarını bozulacağının altını çizen Yaman, “Şantiyeye belediye başkanı da karşıymış ama daha bir kere olsun mahalleye gelmedi” dedi. Yaman asfalt şantiyesinin kurulmaması için mahallede iki kere eylem yapıldığını hatırlatan Yaman, “Eğer yapılmakta ısrar edilirse biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAMAK EN DOĞAL HAKKIMIZ

Çamlıtepe’de oturan Erkan Türkoğlu, asfalt şantiyesine hem kendileri hem de kendilerinden sonra gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi için karşı olduklarını söyledi. Asfalt şantiyesinin yazın çıkaracağı tozun, dumanın, kokunun mahalleyi yaşanmaz hale getireceğini belirten Türkoğlu, asfalt şantiyesinin kurulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

MAHALLE YAŞANMAZ HALE GELECEK

Mahalledeki gençlerden Özkan, asfalt şantiyesinin dibinde evlerin olduğunu hastaneye ve okula çok yakın olduğunu şantiyenin kesinlikle yapılmaması gerektiğini söyledi. Özkan şantiyeyle mahallenin yaşanmaz hale geleceğine dikkat çekti.
 

YERLEŞİM YERİNE UZAK BİRÇOK ARAZİ VAR

Barış Boyuneğri yapılan asfalt şantiyesinin  3 mahallenin ortasına yapıldığını yakın çevresinde evlerin, hastanenin, okulun olduğunu söyledi. Boyuneğri “asfalt şantiyesini yerleşim yerine yapacaklarına yerleşim yerine uzak birçok arazi var gitsinler oraya yapsınlar” dedi.  Boyuneğri son olarak, “Buraya da biz gençlere spor alanları yapsalar, etüt merkezleri yapsalar, gençlerin sokaklarda değil de oturabilecekleri  buluşabilecekleri alanlar yapsalar çok daha iyi olur” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıldere’de yitirilen ON’lar anıldı

SONRAKİ HABER

Fethiye’de görülen dava ve avukatlık etiği…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...