30 Aralık 2016 18:16

Elektrik Mühendisleri Odası 1 hafta önce uyarmıştı

Türkiye'de yurttaşlar, elektrik kesintileriyle boğuşurken gözler Elektrik Mühendisleri Odası'nın 1 hafta önce yaptığı uyarıya çevrildi.

Paylaş

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkilerken, Enerji Bakanlığı bugün "Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı. Ancak Elektrik Mühendisleri Odası, bir hafta önce 'Adım adım karanlık geliyor' uyarısında bulunmuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 23 Ocak'ta yayımlanan açıklamasında doğal gazla elektrik üreten santrallere gaz kesintisi uygulanması ve sonrasında yaşanan elektrik kesintilerini değerlendirmiş, acil müdahale edilmezse daha büyük sıkıntılar yaşanabileceği uyarısı yapmıştı. Plansızlığın faturasının halka yıkılmaması gerektiğini belirten EMO, hükümeti derhal yaz saati uygulamasından vazgeçmeye, elektrik ve doğal gazda kamusal bir planlamayı sağlamaya çağırmıştı.

BOTAŞ’ın, soğuk hava şartları nedeniyle artan evsel tüketimi gerekçe göstererek doğal gaz çevrim santrallerine verdiği gazın yüzde 90’ını kestiği ortaya çıkmıştı. Bunun sonucunda doğan elektrik üretimindeki sıkıntı nedeniyle periyodik bakım adı altında bölgesel elektrik kesintileri yapıldığı belirtiliyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yana EMO, yaşananları “özelleştirme ve serbestleştirme politikaları nedeniyle elektrik ve doğalgazda planlamanın tamamen rafa kaldırılmasının bir sonucu” olarak tanımlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2016'nın son derbisi Fenerbahçe'nin

SONRAKİ HABER

TGC'den 2016'da basın özgürlüğü raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...