30 Aralık 2016 17:16

HDP ve DBP: Bakanlığın açıkladığı isimler yöneticimizdir

HDP ve DBP’li yetkililer, İçişleri Bakanlığının ‘KCK’nin Türkiye Meclisi’ şeklinde açıkladığı 5 kişinin üye ve yöneticileri olduğunu belirtti.

Paylaş

Gün içinde yürütülen operasyonlarla gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığının KCK Türkiye Meclisinin üst düzey yöneticisi olarak duyurduğu 5 kişinin DBP ve HDP’li yöneticiler olduğu öğrenildi.

Öğle saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde yürütülen operasyonlarda KCK-TM (Türkiye Meclisi) içerisinde üst düzey faaliyet yürüttüğü tespit edilen H.A. (34), S.A (35) ve M.Ö. (41) Diyarbakır, B.A. (42) Antalya, E.A (45) ise Şanlıurfa'da yakalandı” denildi.

DBP ve HDP yetkilileri, ismi geçen kişilerin yöneticileri olduğunu kaydetti. Gözaltına alınan kişilerin Demokratik Bölgeler Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Salih Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi Parti Meclisi üyesi Bayram Altun ve gazeteci Hasan Alma ile isimleri teyit edilemeyen M.Ö ve E.A olduğu öğrenildi.

‘ÜYELERİMİZ KRİMİNALİZE EDİLİYOR’

Konuya ilişkin telefonla DİHABER’e bilgi veren DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, siyasetçilerin bu şekilde lanse edilmesini, Kürt siyasetine yönelik operasyonların devamı olarak nitelendirdi. DBP MYK üyesi Salih Akdoğan’ın gözaltına alındığını ve kriminalize edildiğini ifade eden Tunç, “Siyasi soykırım operasyonlarının yoğun olduğu bir süreçten geçiyoruz. Kürt siyasi hareketinin demokratik siyaset alanında gelmiş olduğu aşama ve demokratik siyaset kazanımlarının artmasından dolayı mevcut iktidar topyekün saldırı başlattı. Bu yöntemler ile Kürt siyasetçileri kriminalize edilerek, demokratik siyasetin yolu kapatılmak isteniyor. MYK üyemiz talihsiz süreçte gözaltına alınarak, kriminalize ediliyor. Mevcut iktidar bu yöntemler ile partimiz ve siyasetimizi kriminalize etmek istiyor” diyerek tepki gösterdi.

‘PARTİMİZİ KRİMİNALİZE EDENLER YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKTIR’

2009 KCK operasyonlarını hatırlatan Tunç, “O dönem FETÖ’cüler tarafından Kürt siyaseti kriminalize edilmek isteniyordu. Bugün yeni bir konseptle Kürt siyaseti kriminalize ediliyor. Ancak OHAL ardından hukuk işlemeye başladığında bugün üyelerimizi kriminalize edenler yargı önüne çıkacaktır” dedi.

BİLGEN: SİYASİ ÇALIŞMALARIMIZ KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Bayram Altun’un HDP’nin Parti Meclisi üyesi olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı açıklamasıyla demokratik siyasi çalışmaların kriminalize edilmek istendiğini vurguladı. Bilgen, belediye eşbaşkanları ve milletvekillerinin benzer içerikler ile suçlandığını hatırlatarak, “Bunlar bildiğimiz bir uygulamalardır. Türkiye geçmişte de bu tür yaklaşımlar ile yıllarca demokratik siyasi mücadele yürüten isimleri cezaevinde tuttu. Bu yaklaşım muhalefete tahammülsüzlük ve toplumda demokratik siyasete olan umut ve inancı kırmaya yönelik bir tasfiye operasyonudur” diye belirtti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AYM, 'FETÖ' soruşturmasının sonuçlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Dersim'de dağ keçilerinin korunması için bakanlığa başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...