30 Aralık 2016 16:54

Ankara’da Yol TV için destek eylemi yapıldı

RTÜK tarafından Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle yayını durdurulan Yol TV'ye destek için Ankara'da da eylem yapıldı.

Paylaş

Yol TV’nin yayınının RTÜK tarafından Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle yayını durdurulması Ankara’da protesto edildi. Yapılan konuşmalarda iktidarın, gerçekleri her geçen gün daha fazla gizlemek ve halkı susturmak istediği belirtilerek, "Diğer kanallarımıza nasıl sahip çıktıysak Yol TV'ye de hep birilikte sahip çıkacağız" denildi.

RTÜK tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yayınına son verilen Yol TV için Ankara'da birçok kurum bir araya geldi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan açıklamada, sık sık "Yol TV susmadı, susmayacak "Yandaş değil, yoldaş medya" sloganları atıldı. İlk olarak söz alan ve Yol TV adına konuşan Emre Öztürk, Yol TV'nin birçok ülkede yaşayan Aleviler tarafından bir lira verilerek kurulduğunu söyledi. Bütün Alevilerin cemevlerini, inançlarını ve demokratik mücadelelerini ekranlarına taşıdıklarını belirten Öztürk, buna karşın Yol TV'nin "ayrımcılık" suçlamasıyla yayının durdurulduğuna dikkat çekti. Türksat'ta bulunan yüzlerce kanalda ayrımcılık yapıldığını dile getiren Öztürk, "Namaz kılmayanlara hayvan demeyen, hamile kadınlara dil uzatmayan kalmadı. Bunlar ayrımcılık değil de bizim Alevilerin sesini duyurma çabamız mı ayrımcılık ifadeleri? Memlekette sürekli bir seferberlik hali var. Herkes demokratik kamuoyunu teröristlikle suçluyor. Kapatılan muhalif televizyonların ardından bir biz kalmıştık. Siz havuz medyasında 50 kanalsınız. Bizi açık tutun hep birlikte görelim kim izleniyor" dedi.

'TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Turgay Özkan, Alevi kurumları olarak Yol TV'nin kapatılmasını sadece kanal kapatma olarak algılamadıklarını ifade etti. Hayatın Sesi TV, IMC TV ve Özgür radyo kapatıldığında da bunu bütün emekçilere yönelik saldırı olarak ifade ettiklerini kaydeden Özkan, "Belki Yol TV, televizyon olarak son kalemizdi ama biz teslim olmayacağız. Bugün tutuklanan Ahmet Şık gibi gazeteciler susmadıkça bizler de susmayacağız. Alevi toplumuna yönelik yayın yapan basın emekçilerini yalnız bırakmayacağız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise Türkiye'de bir dikta rejiminin inşa edilmek istendiğini belirterek buna hizmet edecek olan Anayasa değişikliğinin komisyondan geçirildiğini söyledi. Yol TV ve diğer muhalif kanalların kapatılarak gerçeklerin halktan koparılmak istendiğini belirten Yılmaz, "Hiçbirşeyi bilmeyelim, duymayalım, itiraz etmeyelim isteniyor" dedi.

'GERÇEKLER DUYULMASIN İSTENİYOR'

Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık, gazete ve televizyonların kapandığı, gazetecilerin tutuklandığı ve hukuk mücadelesi veren insanların susturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçildiğini ifade etti. O yüzden daha çok dayanışma ve mücadelenin gerekli olduğunu vurgulayan Işık, "Özgür basınımıza, gazetelerimize ve basın emekçilerine sahip çıkmalıyız. Çünkü gerçekler duyulmasın istiyorlar, çünkü işten atmalar, işkenceler, 1404 TL asgari ücret duyulmasın istiyorlar. Nasıl ki diğer kanallarımıza sahip çıktıysak Yol TV'ye de hep birlikte sahip çıkacağız" diye konuştu.

'ALEVİLERE SAVAŞ İLAN ETTİLER'

Emekçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Can Ersoy da ülkeyi yönetenlerin baskı ve zulümün karşılıksız kalacağını sandığını söyledi. Üzerlerine gelindikçe daha fazla dayanışma içerisine gireceklerini dile getiren Ersoy, Yol TV'nin emekçilerin, kadınların, Alevilerin kanalı olduğunu ve kapanmasının Alevi toplumuna ilan edilen bir savaş anlamına geldiğini ifade etti. Ersoy, omuz omuza bir araya gelinerek direnilmesi egrekyiğini söyledi.

Halkevleri adına konuşan Betül Korkut, iktidarın televizyonları kapatmadan, akademisyenleri işten atmadan, devrimcileri gözaltına almadan, içeride ve dışarıda savaş politikaları yürütmeden ülkeyi yürütemez duruma geldiğini söyledi. Korkut, faşizm savaş, baskı ve mezhepçilikle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Dernekleri kapatıyorsunuz ama hepimiz o dernekler oluyoruz. Televizyonlarda söylememize izin vermediklerinizi ev ev, kapı kapı anlatıyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yol TV'nin susturulması, Alevilerin susturulmasıdır

SONRAKİ HABER

AYM, 'FETÖ' soruşturmasının sonuçlarını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...