30 Aralık 2016 15:08

Erdoğan, İbadi ile görüştü

Erdoğan ile Irak Başbakanı Haydar İbadi bu akşam telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Haydar İbadi bu akşam telefonda görüştü.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre ikili ilişkilerin yanı sıra terörle ortak mücadele" konusu ele alındı.

Erdoğan ve İbadi'nin iki ülke arasındaki doğrudan diyalogu güçlendirmenin önemini vurguladıkları belirtilen görüşmede, bu çerçevede son dönemde kaydedilen gelişmelerin memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

Erdoğan ve İbadi, "terör örgütlerinin tümüne karşı ortak mücadelenin gerekliliğine" işaret ederek, bölgenin istikrarsızlaştırmasına müsaade edilemeyeceğinin üstünde durdu.

Görüşmede, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ocak ayında Bağdat'a yapmayı planladığı ziyaretin ikili ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için önemli bir fırsat olacağı kaydedildi. 

İbadi, önceki gün yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerin iyiye doğru gittiğini ifade etmişti. Türkiye-Irak ilişkileri, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılma ısrarıyla gerilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Talebimiz etrafında birlik ve beraberliği güçlendirelim'

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...