30 Aralık 2016 13:49

AKP’nin anayasa programı

AKP anayasa değişikliğinin Genel Kurulda görüşüleceği tarihte tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını iptal etmeleri duyurusunu yapacak.

Paylaş

Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilmesinin ardından gözler Genel Kurulda yapılacak görüşmeye çevrildi. AKP anayasa değişikliğinin görüşüleceği tarihte tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını iptal etmeleri duyurusunu yapacak.  

Tüm programlar anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda yapılacak görüşmelerine göre yapılacak. AKP anayasa değişikliğinin 5 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında Genel Kurula indirmeyi planlıyor. Anayasa değişikliğinin Genel Kurula indirilmesinden önce, Başbakan Binali Yıldırım AKP’li milletvekilleri ile kapalı toplantıda bir araya gelecek. Milletvekillerinin karşı çıktığı yedek vekillik ile ilgili değişikliğin paketten çıkarılmasının ardından, AKP’de fire endişesi azaldı ancak, olabilecek bir fireye karşı milletvekilleri ile geniş bir müzakere yapılacağı öğrenildi. AKP’de anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında 316 milletvekilinin de Genel Kurulda hazır bulunmaları istenecek. Bakanların yurt içi ve yurt dışı programları iptal edilecek.

Anayasa değişikliği teklifinin Genel Kuruldaki görüşmelerinden önce, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor.

MECLİS BAŞKANININ SAĞLIK DURUMU

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın sağlık durumu nedeniyle, Genel Kurulu Meclis başkan vekillerinden birisi yönetecek. Bu kişinin CHP’den Akif Hamzaçebi ya da HDP’den Pervin Buldan olması da düşünülüyor.  AKP’den Ahmet Aydın ve Ayşenur Bahçekapılı’nın Genel Kurulu yönetmesi halinde AKP’nin 316 olan sayısı 315’e düşecek. AKP’de ise bir oyun bile çok önemli olduğu belirtiliyor. Bu durumda Genel Kurulda CHP’li Akif Hamzaçebi’nin yönetmesi de gündemde. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Enerji Bakanlığı: Kesintiler elektrik yetersizliğinden değil

SONRAKİ HABER

HDP’liler 18 gün sonra adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...