30 Aralık 2016 13:41

Nusaybin’de yıkım sürüyor

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bazı mahallelerde yıkım yurttaşların barınma sorununa çözüm bulunmaksızın devam ediyor.

Paylaş

Mardin’in Nusaybin’de Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde başlayan yıkım Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde devam ediyor. Evleri bu bölgelerde bulunan yurttaşların barınma problemine ise hala bir çözüm bulunmadı.

Nusaybin’de 14 Mart’ta ilan edilen yasak 25 Temmuz tarihinde kısmi olarak kaldırılsa da ilçe nüfusunun büyük bölümünün barındığı 6 mahallede yasak devam ediyor. Yasak kapsamında mahallelerde tank ve top mermileri ile hasar gören ve görmeyen evler yıkılmaya devam ediyor. Zeynelabidin ve Kışla mahallelerindeki yıkım tamamlanırken Dicle, Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir mahallelerindeki yıkım aylardır sürüyor. Yıkım işleminin bitmesine rağmen Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde tel örgülerin kaldırılmaması dikkat çekti. Bu bölgede bulunan mezarlığa bile geçişlere izin verilmiyor. Mahallelerde yaşayan yurttaşların, evlerinin yıkılmasından kaynaklı barınma problemi olduğu gibi duruyor.

Yıkımına devam edilen 4 mahallede aynı anda çalışan onlarca iş makinesinin sesi ilçenin her tarafında duyulurken, halk araziye döndükten sonra açılan sokaklarına girerek evlerinin arsasını tespit etme çabasında. Aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişinin yaşamını yitirdiği sokaklarda, daha önce oyun oynayan çocuklar şimdi ise hurda topluyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki planlı kesintiler iptal edildi

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanlığı: Kesintiler elektrik yetersizliğinden değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...