30 Aralık 2016 13:16

THY’den ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği

Krizi bahane ederek temmuz ayında 211 işçiyi işten atan THY şimdi de yeni işten atma tehtidiyle işçilere sıfır zam dayatması yapıyor.

Paylaş

Başta ‘işletmesel gereklilik’ olmak üzere farklı gerekçelerle 2016’nın temmuz ayında 211 çalışanı işten çıkaran Türk Hava Yolları, bu kez de krizi bahane ederek 2017’de planlanan zammın ötelenmesi karşılığında çalışan çıkarmama önerisinde bulundu.

Krizi bahane ederek toplu işten çıkarmayı gündeme getiren Türk Hava Yolları, işçi çıkarmama karşılığında Hava-İş Sendikasına ‘sıtmaya razı etme’ önerisinde bulundu. Öneride, 2017'de planlanan zammın ötelenmesi karşılığında THY'nin toplu işten çıkarma yapmaması yer alıyor.

THY ile Hava-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre 2017 yılı için çalışanlara yüzde 4+4 oranında zam yapılacaktı. THY'nin önerisi bu zammı, yıl sonuna kadar dondurmak. Bunun karşılığında toplu işten çıkarma yapılmayacak. Eğer 2017’yi THY kâr ile kapatırsa, verilmeyen zamlar enflasyon farkıyla çalışanlara ödenecek.

SENDİKA DÜNDEN RAZI!

Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği karşısında Hava-İş Sendikası’nın tutumu ise dikkat çekici. Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, ülkenin zor durumda olduğunu ileri sürerek, “Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyacağız. THY'nin bu dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz. Teklifi üyelerimize soracağız. Anketten evet çıkarsa fedakarlığı yapacağız” dedi.

TEMMUZDA 211 İŞÇİ ATILMIŞTI

Türk Hava Yolları, 2016’nın temmuz ayında 211 çalışanın işine son vermişti. 211 çalışan başta işletmesel gereklilik olmak üzere farklı gerekçelerle işten atılmıştı. Daha sonra açılan işe iade davalarında bazı çalışanlar işe iade hakkı kazanmıştı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beş kentte HDP ve DBP’ye yönelik gözaltı operasyonu

SONRAKİ HABER

Kalp piliyle hayata tutunuyor ama cezaevinde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...