30 Aralık 2016 13:12

Beş kentte HDP ve DBP’ye yönelik gözaltı operasyonu

HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ile üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonları devam ediyor. Beş kentte onlarca kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Bursa’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yıldırım İlçe Örgütü, Yenişehir ilçe örgütü, Cumali Kızık Mahalle Temsilciği ve Emek Mahalle Temsilciliği'ne bu sabah yapılan baskın "Mutlaka kazanacağız", "İrademe dokunma","Vekilim irademdir" yapıştırmaları "suç" unsuru görüldü. Van 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin ilgili yapıştırmalar hakkında toplatılma kararına istinaden toplatılırken, yine HDK'ye ilişkin bütün dokümanların hiçbir gerekçe gösterilmeden toplatıldığı öğrenildi.

Yapılan aramalar sırasında Yenişehir ilçe Örgütü Eş Başkanı Rahmi Dağyar'ın gözaltına alındığı belirtildi.

ADANA

Adana'nın Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'nde dün gece polis, bir eve baskın düzenledi. Baskında evde ses bombası yaptıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MERSİN

Mersin'in Toroslar ilçesinde önceki gün bir bağ evine yapılan operasyonda eylem hazırlığında olduğu ileri sürülen Şiar Fırat ile ona yardım ettikleri iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri alınan Fırat ve 4 kişi adliyeye sevk edilirken, savcılık 6 kişi "örgüt üyesi olmak" ve "yardım ve yataklık" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk etti. Hakimlik iki kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Fırat'ı "örgüte üye olmak" suçlaması ve diğer 3 kişiyi ise "yardım ve yataklık" suçlamasıyla tutuklayarak, cezaevine gönderdi. Fırat, Siirt'te güvenlik güçleri ile çatışmaya girmekle suçlanıyor.

HATAY

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişiden Nazım Işık bugün emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Işık, "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik aynı suçlamayla Işık'ı tutuklayarak, cezaevine gönderdi.

İZMİR

İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan Asarlık Mahallesi'nde sabah erken saatlerde TEM ve Özel Harekat polislerince ev baskınları yapıldı. Baskınlarda evler didik aranırken Mehmet Aycan isimli genç gözaltına alındı. Aycan'ın gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldüğü öğrenildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bilet satıcısına ‘hırsızlık piyangosu’

SONRAKİ HABER

THY’den ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...